Költözés? Költöztetés? Itt van 10 aranyszabály!

szponzorált tartalom (x) • 2022. május 14., szombat •
Gyakorlatilag mindenki legalább egyszer átesik egy költözésen, egy költöztetésen az élete során. A természet rendje, hogy elhagyjuk a szülői fészket, a házat, ahol felnőttünk. De sok esetben csak ekkor szembesülünk azzal, hogy mennyi nehézséggel járhat ez a folyamat.
Költözés? Költöztetés? Itt van 10 aranyszabály!

Esetleg Ön is hasonló cipőben jár? Hoztunk 10 aranyszabályt, melyeket érdemes lesz betartania.

1. Csak amire valóban szükségünk van!

Nem mindegy, hogy egy sima autóval vagy egy kombival, esetleg egy teherautóval költözünk. Jobban kell szelektálnunk autós szállítás esetén, és kevésbé teherautónál. Persze ha bútorokat is viszünk, akkor a költöztetés egy megfelelő szakember dolga lesz. De bármelyikről is van szó, ugyanolyan fontos, hogy minél kevesebb dolgot vigyünk, ne szállítsunk felesleges kacatokat. Kiváló alkalom kidobni azokat a holmijainkat, amelyekre már rég nincs szükségünk.

2. A ruhákat biztos visszük?

Persze, hogy visszük, de nem mindegy, melyeket! A költözés a ruháink kiválogatására is kiváló alkalmat teremt. Így csak a valóban használt darabokat kell magunkkal vigyük. Ha otthonról költözünk el, akkor akár csak az évszaknak megfelelő ruhákat is elég lehet első körben elvinnünk. Egy kis kiegészítéssel, amit majd a 4. pontban írunk le.

3. Cipők, papucsok?

Főleg egy nagyobb arzenál esetén meggondolandó, hogy mit viszünk magunkkal. Minden időjárási körülményre legyünk felkészülve, de nem kell mindegyikből a szivárvány minden színében felkészülnünk.

4. Pakoljunk rétegesen!

Visszatérve a ruhákra: úgy pakoljunk, hogy mindenképp tudjunk rétegesen öltözni. Így minden időjárásra fel leszünk készülve. 

5. Táskamániások figyelem!

Ön táskamániás? Sokan azok, és ez nagyban meg tudja nehezíteni a költözést. Első körben nem kell a teljes kollekciót magunkkal vinnünk. Ha nem szeretnénk szelektálni, akkor először csak a legsűrűbben használt darabokkal foglalkozzunk, a többivel majd később.

6. Mi legyen a neszeszerrel?

Amit otthon el tud használni a család többi része, az maradhat ott, mert úgyis fogunk venni újat a saját házunkba. Ez lehet egy aranyszabály. És higgye el, sok kicsi sokra megy!

7. Minden könyvet vigyünk?

Csak ha muszáj! Sajnos nagyon nehezek, és az az igazság, hogy nem is fognak hiányozni a házavatóról. Amire persze szükségünk lesz, azt vigyük magunkkal. De azért nem kell a teljes házi könyvtárunkat egy körben elköltöztetni, ha nem muszáj.

8. Pakoljunk egy kis hazait

A hazai ízek nagyon jól jönnek távol az otthontól. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a fél kamrát magunkkal kell vinnünk. Egy-egy kompót, lekvár, egy kis savanyúság mehet, de ne vigyük túlzásba, ha később is el tudunk vinni belőlük.

9. Evőeszközök

Valószínűleg a saját stílusunknak megfelelően akarjuk megválogatni az evőeszközeinket. Viszont érdemes magunkkal vinni legalább 1-2 garnitúrát mindenből, amíg nem jutunk el idáig. Valamiből és valamivel enni is kell.

 10. Egy költöztetés margójára

Ismétlés a tudás anyja! Ha minden megvan, nézzük át még egyszer a listát! Így elkerülhetjük, hogy bármi kimaradjon. Ez az egyik legfontosabb az összes pont közül!
 

közösség

további frisss

lap tetejére