Kivirradt a Pride napja Pécsett!

Petya • 2021. szeptember 18., szombat •
Ma melegfelvonulást rendeznek Pécsett. Annak ellenére, hogy a lakosság 60%-a nem óhajtotta, sőt, 11 ezer (!) aláírás összegyűlt, hogy ne legyen. Akik a szintén ma kezdődő és csúfos kudarcba fulladó előválasztással szeretnék ezt párhuzamba hozni, nos szerintünk nem tévednek.
Kivirradt a Pride napja Pécsett!

Mint ismeretes, az előválasztás elindult, igaz egy “kis” malőrrel kezdődött – először két órára be kellett szüntetni a voksolást, majd közölték, hogy majd hétfőn folytatják - mert leállt a rendszer. Itt jegyezném meg, hogy a legutóbbi választásokon az ellenzék minden egyes pillanatban árgus szemekkel nézte a választási rendszert – és nem átallott rettenetesen tiltakozni, amikor csak fél órát nem frissült a honlap. De ez most nyilvánvalóan más, hiszen ezt az ellenzékiek önmaguk között futtatják, ó, hát itt nem lehet csalás, kérem! Aztán elindult a mutogatás is, miszerint a gaz Orbán tehet mindenről. Gondolom a személyesen, papíron szavazók hatalmas erőkkel sugározták a fejükből a hullámokat, az is kiakasztotta rendszert…

Ám nem tudunk nem elvonatkoztatni a mai nap másik eseményétől, ami nem Szombathelyt, hanem Pécsett van: ma lesz a Pécs Pride – az az esemény, ahol a melegek fognak felvonulni.

Az az apróság, hogy a Pride hónapja amúgy június, nem zavarta a szervezőket. Mostanra kellett.

Ez a rendezvény egyébként teljesen megbénítja a teljes pécsi belvárost – ami persze nem számít, mert a Pride szent és sérthetetlen jogokat véd, az viszont, hogy valaki esetleg szabadon szeretne közlekedni, a jelek szerint nem szent és sérthetetlen jog, pusztán bosszantó körülmény. 

Szóval felmerül a kérdés, miért ma, szeptember 18-án? Nos, egyszerűen nem tudunk elvonatkoztatni attól, hogy a mai nap előválasztás is indult. 

Az nem számított, hogy az önkormányzat által rendelt felmérés szerint sem volt népszerű –

60%- a pécsieknek nem akarta,

sőt az sem, hogy 11 ezer aláírást összegyűjtöttek. 

Feltesszük a kérdést: mi lenne itt Szombathelyen, ha a vállaltan meleg Ungár Péter lenne a képviselőjelölt?    

Kép forrása: szabadpecs.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére