Kiütéses győzelem a Balaton partján

sd, illusztráció:haladas.hu • 2020. augusztus 03., hétfő •
Nagyon bekezdett a Haladás az új NB II-es idényben, idegenben verte 5:1-re a Siófokot.
Kiütéses győzelem a Balaton partján

A várakozásoknak megfelelően sok szurkoló kísérte el a szombathelyieket első fellépésükre. Simon András döbbenetes lelépése akár demoralizáló is lehetett volna a Halira nézve, azonban gyorsan túltette magát ezen a társaság, hiszen az első negyed órában még csak ijesztgettek a vasiak. Aztán gyakorlatilag 8 perc alatt lerendezte a meccset a Szombathely. A 14. percben Medgyes, majd Tóth Dávid, aztán a 22. percben ismét Medgyes volt eredményes, fél óra sem kellett tehát, hogy a Haladás tudtára adja vendéglátójának, esélye sincs. Az első félidő hosszabbításában elméláztak kissé a szombathelyi védők, Horváth pedig ezt kihasználta és 1:3-ra szépített.

Szünet után ugyan már egy kevésbé izgalmas második félidővel rukkoltak elő a csapatok, de azért ez is tartogatott még gólokat, szerencsére csak vasiakat. A 78. percben Tóth Dávid remek passzát vágta a léc alá Jancsó, majd a játék utolsó minutumában Rácz bombázott jó 20 méterről Hutvágner kapujába, beállítva ezzel a végeredményt: Siófok - Haladás 1:5! Ember emlékezet óta nem rúgtak 5 gólt idegenben a szombathelyiek bajnoki tétmeccsen, legyen szó NB I-ről vagy NB II-ről. Remek nyitás, pazar teljesítmény, szép volt fiúk!

- Az a csapat, az a klub, amellyel megtörtént az, ami az elmúlt pár napban velünk megtörtént, az általában vereségre ítéltetett De csak általában, mert ma mi voltunk a kivételek. Csodálatos hangulatban, sokszáz Haladás-szurkoló előtt, nagyszerű játékkal remek győzelmet arattunk. A Siófoknak sok sikert kívánok! Messze nincsen ekkora különbség a két csapat között. Nyilvánvalóan az első szerzett gólunk meghatározta a játék képét. Hál' Istennek a második félidőben sikerült lezárni a mérkőzést - fogalmazott Mátyus János a lefújást követően a klub hivatalos honlapjának.

Folytatás szerdán 19 órától a Szolnok ellen hazai környezetben, a Rohonci úti stadionban. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére