Kitört a vakáció, ismét gyerekzsivajtól hangos Narda

sd • 2020. június 16., kedd •
Az előző évekkel ellentétben idén 100 fővel maximalizálta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a táborba jelentkezőt létszámát.
Kitört a vakáció, ismét gyerekzsivajtól hangos Narda

Május 14-én hirdette ki a kormány, hogy engedélyezik napközis táborok szervezését. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai már aznap beadták engedélyezési kérelmüket és hétfőtől pedig rajtolhatott a jelentkezés a jószolgálati szervezet nardai nyári táborába. Korábban már jóval előbb, év elején megkezdték a szervezési munkálatokat, most azonban mindösszesen egy hónapjuk volt erre a karitász munkatársainak.

- Mindenkit mozgósítottunk, akit csak lehetett, hogy a tegnapi nulladik napra készen álljon minden a gyerekek fogadására. Játékok a helyükön, engedélyek beszerezve, bár utóbbiak nem voltak egyszerűek, hiszen idén most a 30 önkéntesünknek is részletes orvosi vizsgálatokon kellett részt vennie, itt szeretném külön megköszönni Bakos Éva főorvos asszony nagylelkű segítségét, aki soron kívül az összes tábori dolgozót alaposan megvizsgálta. Ez volt az egyik legfontosabb kritérium, amit a tábor elindításához teljesítenünk kellett. Számos kis körasztalt kihelyeztünk a tábor területére sok-sok fertőtlenítő eszközzel, amelyeket a gyerekek szerencsére előszeretettel használnak is - tájékoztatta lapunkat Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

Hozzátette: az előző évekhez képest kevesebb gyereket tudtak fogadni a nardai táborba, idén "csak" 100 gyerek jelentkezhetett a biztonságos elhelyezés és az étkezéseknél betartandó megfelelő távolság végett. Ugyanakkor a játékoknál, homokozóban és a kézműves foglalkozásokon nem biztos, hogy a távolságot sikerül mindig megtartani, mert minden pillanatban nem lehet ott minden gyermek mellett valaki.  

- Élvezzék most már a nyarat, épp elég volt március 16-tól megélniük a karantént, a bezártságot, a kötöttségeket. Itt a nardai táborban most csak élvezzék a szabadságot, a napsütést és egymás társaságát

- fogalmazott az igazgató, aki a Frisss.hu-nak elmondta azt is, hogy minden szerdán érkeznek a táborba államilag gondozott gyermekek is.  

- Ez egy ajándék. Szűkös költségvetésből élünk, de az az elvünk, hogy nyaranta minimum egy tábort szervezünk a gyerekeknek. Tavaly nagyon gazdag programkínálattal tudtunk szolgálni több pályázati forrásnak köszönhetően, idén azonban már kevesebb pályázati pénzzel tudunk gazdálkodni. Ez a karitász részéről egy nagyon nagy segítség, gyermekeim már birtokukba is vették a különböző játékokat, hintákat és már javában zajlik a barátkozás - ezt már Pados Zsolt, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője mondta el lapunknak.

A karitász nardai nyári tábora a szokásoknak megfelelően püspöki szentmisével nyitotta meg hivatalosan a kapuit. Székely Jánost a szentmisét követően azonnal elragadták a gyerekek, akik egy pingpong partira hívták ki a szombathelyi egyházmegye főpásztorát.

- Nagy segítség a szülőknek, hogy gyermekük egy remek helyen tölthet el heteket. Nem kell a szobában ülni a négy fal között és nem a kis kütyüivel üti el idejét, hanem egy gyönyörű természeti környezetben, sok gyerekkel együtt. Jelen van a táborban a gyermekek számára emészthető módon a hit. Bár nem mindegyikük hittanos, de itt azt gondolom oly módon találkoznak a hittel, amit egy egész életre magukkal visznek. Azt is fontos kiemelni, hogy Narda mindig támogatja a tábort süteményekkel, gyümölcsökkel, pótnagymamákból szerencsére nincs hiány, folyamatosan segítik a gyerkőcöket - nyilatkozta Székely János megyéspüspök.

Nardát tehát idén is betölti a gyerekzsivaj 8 héten keresztül, amelynek során számos színes program vár kicsikre és nagyokra egyaránt.  
 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére