Kiss Norbert a Hungaroringen: Először kopp, aztán hopp

• 2021. június 13., vasárnap •
A szombati napon műszaki problémák miatt egyetlen pontot sem szerzett a szombathelyi Kiss Norbert a Gyorsasági Kamion Európa-bajnokságon, vasárnap viszont mindkét futamot megnyerte a Hungaroringen megtartott erőfelmérőn.
Kiss Norbert a Hungaroringen: Először kopp, aztán hopp

Óriási reményekkel készült a hazai környezetben megrendezett versenyre a Révész Racing pilótája, és az első nap elején szó szerint remekelt is, ugyanis magabiztosan nyerte meg az időmérőt, így pedig az első helyről kezdhette a nyitófutamot. Ezt a pozíciót pedig addig tartani is tudta, amíg meg nem szűnt a kamionjának a turbónyomása, ami miatt viszont fel kellett adnia a nyitányt. 

Ugyan a gépet sikerült a második felvonásra rendbe hozni, de egy baleset miatt a szervezők megszakították, majd lefújták a futamot. 

ÍGY A SZOMBATI NAP TÉNYLEG POCSÉKUL SIKERÜLT A SZOMBATHELYI VERSENYZŐNEK. 

Vasárnap viszont parádézott Kiss Norbert. Délelőtt a kétszeres Európa-bajnok vasi pilóta ismét megszerezte a pole pozíciót, majd a versenyhétvége harmadik futamán rajt-cél győzelmet aratott. A negyedik menetet a fordított sorrend miatt a nyolcadik helyről indította, de ez sem akadályozta meg abban, hogy újfent őt intsék le elsőként a kockás zászlóval. 

Kiss Norbert gyenge kezdés után végül nagyon jól teljesített a Hungaroringen, és

ÖSSZESÍTÉSBEN A HARMADIK HELYRŐL VÁRHATJA A JÚLIUSI FOLYTATÁST

Akkor a Nürburgringen mérik össze majd a tudásukat a pilóták. A magyarországi hétvége után a német Lenz 40 ponttal áll a Gyorsasági Kamion Európa-bajnokság első helyén, őt követi a 32 pontos cseh Lacko.

Kép: MTI

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére