Kirúgták a munkahelyéről, mert felszólalt az iskolai LMBTQ-propaganda ellen

• 2021. július 19., hétfő •
Homofóbnak és előítéletesnek bélyegezték, és egy névtelen panasztevő miatt elbocsátották állásából azt az iskolai dolgozót, aki egy petíciót osztott meg Facebook-oldalán az iskolai LMBTQ-érzékenyítés ellen, mert szerinte meg kell hagyni a szülők szabadságát a szexuális nevelés terén. A nő pert indított, a munkaügyi bíróság először elutasította, de továbbment, így fellebbezhet. Mint mondja, folytatnia kell az igazságosságért folytatott harcot.
Kirúgták a munkahelyéről, mert felszólalt az iskolai LMBTQ-propaganda ellen

Kristie Higgst 2020 elején bocsátották el az iskolából, ahol dolgozott, miután személyes Facebook-profilján közzétett egy petíciót a terv ellen, hogy az iskolákban az LMBTQ-kapcsolatokról tanítsák a gyerekeket. Egy névtelen panasztevő szerint ugyanis „homofób és előítéletes" Higgs véleménye, így fegyelmi eljárást indítottak ellene és elbocsátották.

A Christian Legal Centre nevű jogi szervezet segítségével Higgs munkaügyi pert indított azzal az érveléssel, hogy keresztény meggyőződése miatt diszkriminálták, a munkaügyi bíróság azonban elutasította keresetét. A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy nem vallási meggyőződése, hanem bejegyzése nyelvezete miatt bocsátották el.

A munkaügyi fellebbviteli bíróság azonban nemrég engedélyezte Higgsnek a fellebbezést, és az ügy további tárgyalását. A döntésre reagálva Higgs elmondta, örül a lehetőségnek, mert folytatnia kell az igazságosságért való harcot, hogy senki másnak ne kelljen átmennie azon, mint neki.

Mint mondta,

AZT AKARJA, HOGY A SZÜLŐKNEK MEGMARADJON A SZABADSÁGA, HOGY A SAJÁT ÉRTÉKEIK MENTÉN NEVELJÉK GYEREKEIKET.

A nő szerint a keresztény és a hagyományos értékrend szerint nevelő szülőknek meg kell hagyni a jogot, hogy saját világnézetük szerint neveljék gyerekeiket. Mint mondta, a keresztényeknek is ki kell tudni fejezniük a véleményüket és meggyőződésüket a nélkül

A FÉLELEM NÉLKÜL, HOGY ELVESZÍTIK A MUNKÁJUKAT, ÚGY, AHOGY Ő.

forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére