Kirúgták a Fradi edzőjét, Peter Stögert

origo.hu • 2021. december 13., hétfő •
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencvárosi TC a hivatalos honlapján tudatta, hogy távozik Péter Stöger, a csapat vezetőedzője, és vele együtt két segítője.
Kirúgták a Fradi edzőjét, Peter Stögert

Peter Stöger nyáron vette át a sorozatban három bajnoki címet nyert és az előző szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott csapat irányítását.

Az 55 éves osztrák edző korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa-liga csoportkörébe juttatta. De nyert korábban két osztrák bajnoki címet és két Osztrák Kupát is.

Stöger irányításával a 32 csapatosra szűkített Európa Liga csoportkörébe jutott az FTC, még a BL-selejtezőben legyőzve többek között a cseh Slavia Praha együttesét. A rendkívül erős El-csoportkörben a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic mögött ugyan csak a negyedik helyet szerezte meg a Fradival, azonban az utolsó fordulóban hazai pályán sikerült felülmúlnia a csoportelső Leverkusent.

Az NB I-ben sokáig az élen állt Peter Stöger gárdája, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a második helyen várja az idei záró fordulót, a Honvéd elleni hazai találkozót.

A hétvégi fordulóban a csapatot az eddigi segítő edző, Máté Csaba irányítja, valamint az edzéseket is ő tartja az új vezetőedző kinevezéséig.

A klub honlapján megjelent közleményben megköszönik Peter Stögernek és két külföldi segítőjének, Gerhard Fellnernek, valamint Alexander Badénak az elért sikereket, és hasonló eredményeket kívánnak a további edzői pályafutásukhoz.
 

Kép: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére