Kinek jó a négy évszakos gumi?

szponzorált tartalom (x) • 2021. július 15., csütörtök •
Sokan úgy gondolják, hogy a gumik állapotából fakadó problémák leginkább csak késő ősszel és télen jelentkeznek, ez nem egészen fedi a valóságot. Az igaz, hogy amikor csúszós, havas az útburkolat, akkor gyakrabban fordulnak elő balesetek, amelyek főleg azokat veszélyeztetik, akik télen is nyári gumival szeretnék elérni úti céljukat, figyelmen kívül hagyva az időjárást.
Kinek jó a négy évszakos gumi?

A rutinnal nem lehet pótolni azt a tapadásbeli különbséget, amit az évszaknak nem megfelelő abroncsválasztás okoz. Hasonló problémák vetődnek fel, ha az ember túlságosan kopott, nem megfelelő profilmélységű abronccsal falja a kilométereket.

Ki lehet küszöbölni azt, hogy az embernek minden évben kétszer a gumishoz kelljen mennie az évszaknak megfelelő abroncsért? Meg lehet spórolni ezt az időt és költséget? Ennek járunk utána a következőkben!

Lehet-e gond a négyévszakos gumival nyáron?

Az eléggé evidensnek tűnik, hogy télen bizony a téli gumi a legjobb választás, a négyévszakos abroncs pedig csak limitált körülmények között biztonságos. Nagyobb havazást követően a négyévszakos abronccsal szerelt autót jobb a garázsban hagyni, és inkább gyalogosan vagy tömegközlekedéssel útnak indulni, ha nincs az embernek másik autója.

Mi a helyzet azonban, ha négyévszakos gumi van az autón a rekkenő hőségben? Sokan úgy gondolják, hogy nyáron teljesen mindegy, hogy nyári gumi vagy négyévszakos abroncs van az autóra felszerelve, mind a kettő ugyanolyan biztonságos. Ez azonban minden egyes négyévszakos abroncsról nem mondható el.

Érdemes áttanulmányozni a legfrissebb gumiteszteket, hogy kánikula idején egy adott négyévszakos milyen eredményt ér el. Az UV-sugárzás hatására ilyenkor egyes gumik keményebbé válnak, amely hosszabb fékutat eredményez.

Mikor lehet ideális a négyévszakos gumi?

A négyévszakos gumival érdemes kerülni a szélsőséges hőmérsékleti tartományokat. Mind a túlzottan hideg, mind a rendkívül meleg hőmérsékleti értékek idején érheti kellemetlen meglepetés azt az autóst, aki ilyen abronccsal felszerelt autóval szeretne közlekedni.

A Gumitop.hu-nál kapható négyévszakos abroncsok használata alapvetően azoknak javasolt, akik városon belül, kis távolságokat szoktak megtenni, és nem riadnak vissza attól, hogy amennyiben az időjárás szélsőségesre vált, akkor inkább a tömegközlekedést válasszák az autójuk helyett.

Négyévszakos és négyévszakos abroncs között azonban különbség van. A különféle kánikulateszteken vannak olyan abroncsok, amelyek kifejezetten jól szerepelnek. Más gumik a nem ajánlott kategóriába kerülnek ugyanezen típusból. Érdemes megfontolni, hogy az ember egy kicsit több pénzt költsön egy jobb minőségű négyévszakos gumira, mivel a biztonságos közlekedés mindannyiunk érdeke.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére