Kicsik és nagyok hasították a jeget

• 2021. január 25., hétfő •
Az U8-as Pingvinek Győrben egy minitornán szerepeltek, míg az U18-as 3x3-as csapat újabb lépést tett az aranyérem felé.
Kicsik és nagyok hasították a jeget

A legkisebb Pingvinek Győrben mutatkoztak be. Az ellenfelek az Ajkai Óriások, az Óvári Jégsárkányok és a Győri Nemak ETO HC voltak. A jó hangulatú tornán sok gólt lőttek, és viszonylag keveset kaptak. A kitartó küzdeni tudásnak és sok korcsolyázásnak meg is lett az eredménye.
A csapat tagjai: Cziráki Levente (kapus), Owoebiak-Avar Ádám, Kovács Huba, Kovács Kornél, Koósz Nimród, Alapi Rebeka, Göncz Hanga, Cziráki Orsolya, Bognár Mátyás, Szabó Szófia, Lengyel Noel.


Az U18 3x3-as csapat a 4. szombati fordulót már a tabella éléről várhatta. Továbbra is hazai jégen, már heti 5 alkalommal van lehetőségük készülni a szombathelyieknek. Ezúttal közel teljes kerettel és sikerre éhezve érkeztek Várpalotára a bajnokság folytatására.

Első mérkőzésüket a Pécsi Skacok ellen játszották, ahol mindenkinek jutott lehetőség. A Pingvinek magabiztosan, végig vezetve kontrollálták a mérkőzést, igaz, a harmadik harmadban már a következő összecsapásra tartalékolva kicsit visszavettek az iramból. A pécsiek mindent megtettek, hogy megnehezítsék a vasiak dolgát, kapusuk sok esetben a gólvonalról mentett. A találkozó ennek ellenére magabiztos Pingvin-sikert hozott.

A játéknap következő mérkőzésén a tabella második helyezettje, a hazai Lizards ellen szálltak jégre a Pingvinek. Az első harmad komoly iramot hozott, amely 3-2-es Pingvin-vezetéssel zárult. Taktikusan és helyenként szép megoldásokkal őrölték fel a szívósan küzdő hazai csapatot. A harmadik harmadban tovább növelték előnyüket a szombathelyiek, így kettős sikerrel térhettek haza Várpalotáról.

- Gratulálok csapatomnak a sikeres hétvégéhez, és remélem, további sikerekkel akár már az 5. fordulóban sikerül bebiztosítanunk a bajnoki arany megszerzését. Szerencsére az elkövetkező hetekben is hazai jégen készülhetünk, így bizakodva várjuk a folytatást - értékelte a látottakat Bosnyák Márkó edző.

Szombathelyi Pingvinek – Pécsi Skacok 12:5 (4:1, 4:2, 4:2)
U18 3x3 4. forduló, Várpalota, játékvezető: Ozsváth Erik
Szombathelyi Pingvinek: Galambos Benjámin – Gribovszki József, Markó Bálint, Tobler Philipp, Harkány Tamás, Rózsahegyi Márk, Zelevics Gergő, Szabó Máté, Tóth Botond, Puskás Ádám, Faragó Noé, Tatai Ádám

Szombathely Pingvinek - Lizards 10:5 (3:2, 3:1, 4:2)
U18 3x3 4. forduló, Várpalota, játékvezető: Ozsváth Erik
Szombathelyi Pingvinek: Galambos Benjámin – Gribovszki József, Markó Bálint, Tobler Philipp, Harkány Tamás, Rózsahegyi Márk, Zelevics Gergő, Szabó Máté, Tóth Botond, Faragó Noé

Folytatás február 7-én Várpalotán.


fotó: pingvinekhoki.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére