Kibérelte a Dobó SE a dobogót az országos bajnokságon

hv • 2022. június 28., kedd •
Taroltak a 127. országos atlétikai bajnokságon a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetői. Mind a nőknél, mind a férfiaknál az első négy (!) helyet sajátították ki Németh Zsolt és Németh László tanítványai.
Kibérelte a Dobó SE a dobogót az országos bajnokságon

Az idei bajnokságnak a budapesti Lantos Mihály Sportközpont adott otthont. A legsikeresebb magyar atlétikai versenyszámra, a kalapácsvetés küzdelmeire szombaton került sor.

Először a hölgyek léptek dobókörbe. A bajnoki címet a papírformának megfelelően Gyurátz Réka nyerte el. Legjobb dobása kereken 71 méter volt, amivel tovább nyújtotta a 2016 óta tartó veretlenségi sorozatát az országos bajnokságon. A Szombathelyi Dobó SE többi versenyzőjének is remekül sikerült a megmérettetés. Ketten, a 22 éves Németh Zsanett (66,73 m) és a 17 éves Viszkeleti Villő (61,52 m) is életük legjobbjával zártak klubtársuk mögött. Sőt, Rajczi Bianka személyében a 4. hely is a szombathelyiek birtokába került!

- Bevallom, egy kicsit jobb eredményre számítottam. Úgy gondoltam, hogy azokból a stabil eredményekből, amiket az utóbbi időszakban hoztam, lesz egy kiugró dobásom is. Szeretek az MTK pályán versenyezni, ezért is sajnálom egy kicsit, hogy nem jött össze egy nagyobb dobás. Most visszamegyünk a munkába, hiszen a fő cél idén az augusztusi müncheni Európa-bajnokság. Inkább méterekben, mint helyezésben gondolkodom, hiszen ha sikerül jót dobni, az magával hozza a jó szereplést is - mondta el portálunknak a hétszeres magyar bajnok.

Este rendezték a férfiak viadalát, meglepetés itt sem született. A Dobó SE kiválósága, Halász Bence formája hétről hétre egyre jobb, s ez a fejlődés az országos bajnokságon sem tört meg. A világbajnoki és Eb-bronzérmes nagyon közel járt a 80 méteres határhoz. Kimondottan jó sorozat részeként 79,86 méterrel nyerte meg a kalapácsvetést, ami alig két centiméterrel rövidebb, mint az egyéni csúcsa. Rába Dániel 75,97 méteres idei legjobbjával a második, a mindössze 22 éves Varga Donát pedig 73,71 méterrel a bronzérmet kaparintotta meg. London olimpiai bajnoka, Pars Krisztián személyében a 4. hely is egy Dobó SE-versenyzőhöz került.

Halász Bence az idén két világversenyen is megméretteti magát. Előbb az egyesült államokbeli Eugene-ben a világbajnokságon, majd Münchenben az Európa-bajnokságon lép dobókörbe:

- A vb-re csak ketten utazunk Magyarországról, de komolyan készülök a versenyre. Az utóbbi idők átlagát mindenképpen szeretném hozni, sőt megjavítani. Én is az eredményért megyek, ha sikerül a nagy dobás, akkor a helyezés is jó lesz. Most már szeretném megdobni a 80 métert, amihez nagyon közel járok, ez a hétvégén is így volt. Bízom benne, hogy a világbajnokságig, és majd ott is összejön.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére