Kiadták a figyelmeztetést, őrült időjárás csap le az országra

• 2023. március 24., péntek •
Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Kiadták a figyelmeztetést, őrült időjárás csap le az országra

A meteorológiai szolgálat pénteken a Facebook-oldalán azt írta, ismét nagy területen várható erősen viharos szél. A csapadék átvonulása után, kiemelten a Dunántúlon, annak is az északi felén kell a legerősebb széllökésekre számítani - írja az Index.

Helyenként 90 kilométer/óránál is erősebb szél süvíthet

Hozzátették: hétfőn a reggeli, délelőtti óráktól kezdve fokozatos szélerősödés várható, és a déli, kora délutáni órákra el is éri maximumát az északnyugati szél.

Nagy területen valószínű viharos, 60 kilométer/óránál erősebb szél, de a 70-80 kilométer/órás széllökésre is fel kell készülni még sík vidéken is.

ENNÉL NAGYOBB SZÉLSEBESSÉGRE A HEGYVIDÉKI TERÜLETEKEN KELL SZÁMÍTANI, OTT AKÁR A 90-100 KILOMÉTER/ÓRÁT IS ELÉRHETIK, AKÁR MEG IS HALADHATJÁK A SZÉLLÖKÉSEK.

Az esti óráktól kissé mérséklődik a légmozgás, de még így is nagy területen lesz élénk, erős a szél. Jelezték: kedden ugyan már veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen kell erős, viharos széllökésekre számítani.

Felhívták a figyelmet arra: ugyan a szelet csapadékhullás előzi meg, de lehetnek olyan területek, ahol ez elmarad, vagy csak kevés eső esik, így ismét kialakulhatnak lokális porviharok.

Emiatt kérik a közlekedőket, hogy mindig a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

 

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére