Ki állja a Múzeumok Éjszakája költségeit? (frissítve)

há • 2021. június 22., kedd •
Nem lenne idén sem Múzeumok Éjszakája, ha nem finanszírozná a Vadászkamara – ezt Csapláros Andrea múzeumigazgató mondta a hétvégi programokat ismertető sajtótájékoztatón, ahol a várost Horváth Soma alpolgármester képviselte. És bár azt hihetnénk, hogy a város is hozzájárult a nívós eseményhez, kiderült, hogy az önkormányzati fenntartású intézmény szombathelyi rendezvényének költségeit szinte teljes egészében az érdekvédő szervezet állja.
Ki állja a Múzeumok Éjszakája költségeit? (frissítve)

- A kollégák régóta készültek a mostani Múzeumok Éjszakájára, tele voltak tervekkel, ötletekkel, hiszen tavaly nem tudtuk megrendezni a programokat, de most aktualizáltuk, újragondoltuk őket. Ami az anyagiakat illeti: a Vadászkamarától kaptunk közel 4 millió forintot a június 26-i rendezvénysorozatra, ebből fedezzük a költségeket.

A Savaria Múzeum dísztermében már korábban berendezett vadászati kiállítás egyébként is az egyik központi eleme a Múzeumok Éjszakájának

– ismertette Csapláros Andrea igazgató. Hozzátette: egyéb, ehhez kapcsolódó programok is lesznek, mint például az állatbemutatók, az erdei túlélési tanácsok, a hal- és vadételek receptjeit ismertető szakácskönyv bemutatója, de az erdei növények is középpontba kerülnek.

A Múzeumok Éjszakájának költségeit tehát majdnem teljes egészében a kamarai támogatásból fedezi az intézmény,

csak a Képtár és a Schrammel-gyűjtemény programjaihoz rendelkeznek más, pályázati forrásokkal is.

 

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum később közleményben tudatta szerkesztőségünkkel a következőket:

"Horváth Soma kultúráért felelős alpolgármestert mint a fenntartó képviselőjét kértük fel a Savaria Múzeum sajtótájékoztatójára. Fenntartónk, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a múzeum működési költségeinek (személyi, kiállításépítés és egyéb költségek) biztosításával támogatja intézményünket és a Múzeumok éjszakája rendezvényt. A programsorozat megrendezését intézményünk kiemelten fontosnak tartja, egyetlen évben sem merült fel, hogy ez a nagy érdeklődést vonzó rendezvény elmaradjon" - írják.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére