Kézilabda ünnep volt Szombathelyen

frisss • 2020. január 12., vasárnap •
Világszínvonalú körítés, szenzációs hangulat, teltház jellemezte az SZKKA és a Győri Audi ETO KC találkozót. Beszámoló, edzői nyilatkozatok és képgaléria egy helyen.
Kézilabda ünnep volt Szombathelyen

1. Félidő
A K&H női kézilabda liga 12. fordulójában igazi sportünnep volt a Szombathely és a Győr összecsapása az első másodperctől kezdve. Az első gólt ugyan a hazaiak szerezték, csak éppen szabálytalanul. A gólgyártást Kristiansen kezdte. Találatára Pődör Rebeka válaszolt. Oftedal és Fodor azonban 1:3-ra módosította az állást. Eddig minden támadását góllal zárt le a Győr, Bulatovic is eredményes - 1:4. Marosán György 5 perc elteltével időt kért, ám a vészkapus taktikai is vendég gólt hozott 1:6. Ekkor törte meg Bandelier a hazai gólcsendet 2:6-ra módosítva az állást. Felbátorodni látszott az SZKKA, 2 egymást követő góllal 5-re zárkóztak a hazaiak, akiknél ekkor Bandelier vitte hátán a csapatát 3 találattal. Az első félidő felénél 7:13-at mutatott az eredményjelző. Hiába a győri dominancia, minden egyes szombathelyi gólnál talpon a közönség. Tomasevic is egyre több védést mutatott be ekkor már, bele melegedett a játékba az SZKKA 27-ese. 8 perccel a félidő vége előtt Varga Niki is feliratkozott a gólszerzők közé - 10:16. Horváth Petra is 4 gólos már hazai oldalon Bandelier-vel együtt 13:19. Egy félidőnyi játék után SZKKA - GYŐRI AUDI ETO KC 13:21.

Teltház fogadta a csapatokat az Aréna Savariában.

2. Félidő
Virág Noémi góljai nyitották a 2. félidőt, 2 találatot jegyzett gyors egymásutánban - 15:21. 8 perc elteltével már 10-et számolt az ETO a Szombathelyre sőt Brattset találatával már 17:28 volt az állás, könnyedén szórta a gólokat a vendég alakulat. Túl puha volt ekkor az SZKKA játéka sokat engedett a kisalföldieknek. 19:29-nél Sipeki bravúros hárítása ugrasztja fel a publikomot, egy újabb szombathelyi találattal pedig 10-en belül az SZKKA. Aztan zsinórban 3 ETO-gól a hazai kapuban - 20:32. Dijana Jovetic is 4 gólos már - 23:35. A különbség ellenére küzd, hajt a Szombathely, 1 percre sem adták fel a harcot és olykor egészen szemet gyönyörködtető megmozdulásokkal szolgálták ki a közönséget. 5 perccel a vége előtt Varga Niki 3. találatával 25:37. Az utolsó másodpercekben 14 gólosra növelte előnyét. A végeredmény: SZKKA - GYŐRI AUDI ETO KC 27:41. Szép volt lányok, ez több mint helytállás a világválogatott ellen!

 

Danyi Gábor: Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Csak gratulálni tudok a hazaiaknak, a szervezésért és a felvállalt bátor játékért is. Voltak gondjaink, elég ha csak az egy-egy elleni játékunkat mondom, kell egy kis idő mire visszanyerjük régi top formánkat. Nem udvariasságból, de ez ma itt egy BL hangulatú meccs volt.

Marosán György: Köszönjük az elismerő szavakat. Ez nekünk egy remek edzőmeccs volt. Látom a fejlődést, a fiatalok éltek a bizalommal. Ma is bebizonyosodott, hogy erre a kézilabda csapatra szüksége van a városnak.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére