Kettő tétmeccs jutott a Haladás-Viktóriának tavasszal

sd • 2020. május 26., kedd •
Sok öröme nem volt a szombathelyieknek az elmúlt hónapokban, hiszen hiába a remek felkészülési időszak, a lányoknak önhibájukon kívül nem sikerült előre lépniük a bajnokságban és kupadöntős álmaikról is le kellett mondaniuk.
Kettő tétmeccs jutott a Haladás-Viktóriának tavasszal

Egy Magyar Kupa és egy bajnoki mérkőzés jutott a tavaszi szezonban a Haladás-Viktória együttesének. A szombathelyiek mindenkinél előbb kezdték a téli alapozást, semmit sem akartak a véletlenre hagyni.


- Mi azzal a szándékkal vetettük bele magunkat év elején a munkába, hogy szeretnénk egy remek tavaszt produkálni. Részt vettünk egy teremtornán, ahol ezüstérmesek lettünk, és gyakorlatilag az összes felkészülési mérkőzésünket megnyertük, tehát minden adott volt a jó tavaszi szerepléshez. A kupameccset mindenképpen be akartuk húzni, ez sikerült is, hiszen nagyon magabiztosan vertük idegenben 7:3-ra a Kelent, majd következhetett egy ki-ki meccs a Ferencváros otthonában, ahol bár kikaptunk, de nagy csatára kényszerítettük a fővárosiakat, nem vallottunk kudarcot. A koronavírus azonban teljesen keresztül húzta a számításainkat, voltaképpen értékelhetetlen a tavasz, hiszen pályára sem léptünk - mondta csalódottan a Frisss.hu-nak Szabados György vezetőedző.        

A bajnokság félbeszakításakor mindenki egyéni edzésprogrammal tért haza, ugyanis akkor még lebegtetve volt a folytatás lehetősége, de aztán oly mértékben elhúzódott a járványhelyzet, hogy értelmetlenné vált a bajnokság hátralévő meccseinek lejátszása.
- Mi már csak a harmadik helyért futhattunk volna versenyt, de a kupát meg akartuk nyerni, ennek szellemében léptünk volna pályára az elődöntőben hazai pályán a Fradi ellen, ahol egyúttal revansot akartunk venni az elveszített bajnokiért. Minden héten kapták a lányok az edzéstervet, amit becsületesen elvégeztek. Május elején tartottam a csapatnak újra edzést, ahol látszott, olyan állapotban voltak a játékosok, hogy gond nélkül folytatni tudták volna a bajnokságot. Május 28-án pótolják az MTK - DVTK mérkőzést, ezzel válik teljessé a bajnoki idény, 13 lejátszott találkozó lesz mindenkinek a neve mellett a tabellán, és egyben ezzel zárul a 2019-2020-as szezon mindazoknak, akik már nem aspirálnak a bajnoki címre. Sportemberek vagyunk, szerettünk volna játszani, de az élet most ez hozta, az MLSZ döntését pedig el kellett fogadnunk - nyilatkozta a tréner.    

A vezetőedző személye a következő szezonban is adott, hiszen Szabados Györgynek élő szerződése van és fűti a bizonyítási vágy. A keret alakulásáról azonban még nem tudott érdemben nyilatkozni a tréner, hiszen a bajnokság hivatalosan még nem zárult le, legalábbis nem mindenkinek, ennélfogva nem lehet tudni azt sem, honnan érkezhet erősítés Szombathelyre. Viszont jelöltjei vannak már a vezetőedzőnek. Szabados György számításai szerint a csapat nagy része együtt marad, akik mellett hangsúlyosabb szerepet kapnak majd a fiatalok.   

Ezen a héten még edzést vezényel Szabados György az együttesnek, majd eltávot kapnak a lányok, akik legközelebb július 6-án találkoznak, akkor kezdődik a nyári alapozás a 2020-2021-es szezonra. A Haladás-Viktória vezetőedzője abban bízik, hogy addigra már kialakul az a keret, amellyel nekivághat a következő pontvadászatnak. 


fotó: https://www.facebook.com/Viktoria.FC/

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére