Két biztonsági őr is megsérült a hétvégi Haladás meccsen

• 2023. május 23., kedd •
Információink szerint két biztonsági őr megsérült abban a dulakodásban, ami a vasárnapi Haladás-DVTK meccs alatt történt a sportkomplexumnál.
Két biztonsági őr is megsérült a hétvégi Haladás meccsen

Mint arról korábban beszámoltunk: két góllal kikapott hazai pályán a Haladás labdarúgó csapata a Diósgyőr elleni NB II.-es mérkőzésen vasárnap. A meccs utolsó részében a játékot egy szombathelyi férfi zavarta meg, akit biztonsági őrök vezettek le, majd engedtek el. Már akkor feltételezhető volt: tette nem marad következmény nélkül, hiszen a Haladás Sportkomplexum több pontján is táblákon figyelmeztetnek: szabálysértést követ el, aki a pályára befut. 

Volt dolga a biztonsági szolgálatnak

Nem ez volt az egyetlen incidens a vasárnapi mérkőzés ideje alatt: információink szerint a második félidőben mintegy 70-80 szurkoló hagyta el a „B” közép szektort, hogy a közterületnek számító hátsó parkolóból a rámpán át - az már magánterület - a VIP-szektorba bejussanak. Sokan csak nézelődtek, s talán tíz-tizenöten lehettek, akik balhéztak, és át akartak jutni a kordonon, ahol biztonsági őrök állták útjukat - mondta el érdeklődésünkre az eset egyik szemtanúja. 

A rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk

Meg nem erősített információink szerint a mérkőzés rendjét biztosító cég munkatársait nem érte váratlanul a szurkolók akciója. Az eset dulakodásig fajult, ekkor avatkoztak közbe a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök. Lapunk úgy értesült: két biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk, vasárnap a rendőrök egy székesfehérvári (!) férfit állítottak elő, aki erősen ittas állapotban volt. A stadionban közben zavartalanul zajlott a mérkőzés: azok közül, akik ott voltak, többekkel beszéltünk, nem vettek észre semmit sem a kint zajló adok-kapokból. 

Miután a Haladás Sportkomplexum jól körbekamerázott, ezért várhatóan könnyen azonosítják – vagy már azonosították is - a balhézó futballszurkolókat, akik nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt felelhetnek.

Rendőrségi feljelentést tettek

A történtek után megkerestük a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-t, ahonnan a társaság hatáskörébe tartozó kérdésekre kaptunk választ. Azt írták: „A Szombathelyi Haladás-Diósgyőri VTK mérkőzés 87.percében pályára futott egy néző, aki ezzel a mérkőzés menetét zavarta. A rendbontót a biztonsági szolgálat kikísérte a pályáról. A klub a mérkőzés alatt történt rendbontás miatt rendőrségi feljelentést tett”. 

A rendőri intézkedéssel járó incidensre vonatkozó kérdésünkre azt közöltek: „A klub vezetése ezidáig nem kapott értesítést arról a biztonsági szolgálattól, hogy a munkatársai sérülést szenvedtek”.

Kérdésekkel fordultunk a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjéhez is, hogy megtudjuk, indult-e büntetőeljárás az ügyben, ám egyelőre nem kaptunk választ. Mint ahogy egyelőre azt sem tudjuk, számíthat-e bármilyen büntetésre a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a Haladás labdarúgó csapata, mert egy férfi a mérkőzésen beszaladt a pályára.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére