Késlekedés a felújításban - A Magyar utcára is megvan a pénz

• 2022. január 26., szerda •
A Brutscher utcától az egyetem előtti kereszteződésig megújulhat a tragikus állapotban lévő Magyar László utca és a hozzá tartozó híd, a beruházásra már hónapokkal ezelőtt megérkezett a kormányzati forrás - mondta a helyszínen dr. Hende Csaba, aki szerint régen meg kellett volna kezdődnie a munkálatoknak.
Késlekedés a felújításban - A Magyar utcára is megvan a pénz

Bár nem érti az országgyűlési képviselő, hogy miért nem folyik még a munka az említett szakaszon - hiszen szeptember óta az önkormányzat számláján van az a 905 millió forint, amelyből ezt is finanszírozni kellene -, bízik benne, hogy ez a sürgős beruházás hamarosan megvalósul.

Összesen 1 milliárd 205 millió forintos kompenzációt kapott Szombathely különböző fejlesztésekre, ennek jó része már hónapokkal ezelőtt megérkezett a városba, kisebb része, a zanati kerékpárútra szánt 300 millió forint pedig december óta áll rendelkezésre. Belterületi utak felújítására 435 millió forint jut a teljes összegből, a képviselő reméli, a pénzt végre fel is használja a városvezetés. - Ebből újulhat meg többek között a Magyar László utca is, amely szemmel láthatóan tragikus állapotban van. Mielőbb hozzá kellene látni a munkához, hiszen egy rendkívül leterhelt, fontos átmenő forgalmat bonyolító útszakaszról van szó. Ezzel együtt várat magára a többi megjelölt utca felújítása is, ám nyilvánvalóan nem a pénzhiány az oka a késlekedésnek - fogalmazott dr. Hende Csaba. Úgy véli, a baloldal megtéveszti a szombathelyieket, amikor azt mondja, hogy a kormány pénzt vont el a várostól. Valójában a vállalkozások zsebében hagyta az iparűzési adó felét, és az sem igaz, hogy ne adott volna kompenzációt. Több beruházást is támogattak, így a Magyar utca felújítását is.

Kihangsúlyozta: már csak a baloldali városvezetésen múlik, mikor oldja meg azokat a problémákat, amelyeknek költségeire - a képviselő kérésére - a kormány pénzt utalt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére