Kerékpárút-fejlesztés: Az út félkész, a balogunyomi komfort teljes

há • 2021. szeptember 20., hétfő •
Tavasszal kezdődött, és őszre be is fejeződött a Szombathely és Balogunyom közötti kerékpárút egyik fele. A Balogunyom felőli. A település további fejlesztésekkel jár a biciklisek kedvében: a pihenőpark után most egy szervizállomást is elhelyeztek a főút mellett: az itt található szerszámokkal kisebb-nagyobb javításokat végezhet el kétkerekűjén bárki, aki erre jár.
Kerékpárút-fejlesztés: Az út félkész, a balogunyomi komfort teljes

A bicikliút, amelyen biztonságosan bekerekezhetnek a megyeszékhelyre, régi vágya volt a Balogunyomi Kerékpáros Klub tagjainak, és környékbeli lakóknak, akik ehhez négy évvel ezelőtt dr. Hende Csabától kértek segítséget. Miután forrást találtak a tervezésre és a kivitelezésre, idén a munka is megkezdődhetett, és 70 millió forintból el is készült az út egyik fele, a vasúti átjáróig tartó szakasz. Ha a másik fele is kész lenne, alig 10 perc alatt be lehetne jutni Szombathelyre kerékpárral, de ez a kényelem még várat magára. Addig is a balogunyomiak fejlesztenek: pihenőparkot alakítottak ki, most pedig új szervizállomást telepítettek a főút mellé, amelynek segítségével a biciklisek kereket fújhatnak vagy cserélhetnek, kisebb-nagyobb hibákat javíthatnak.

- Az a furcsa helyzet állt elő, hogy Dávid és Góliát versengésében Dávid több kört rávert Góliátra. Hiába terveztettük meg Szombathelyig a kerékpárutat, hiába szereztük meg rá a teljes összeget, hiába bocsátottuk a pénzt a két önkormányzat rendelkezésére, furcsamód úgy alakult, hogy a Szombathelyig tartó szakasz - amely a szombathelyi önkormányzat feladata - nem készült el. Ebben kereshetjük a politikát, a szándékosságot, hiszen a bicikliút az én ígéretem volt, de meg lehet nyugodni, az út meg fog épülni, hiszen minden megvan hozzá - fejtette ki dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a szerelőpont átadásán.

A Balogunyomi Kerékpáros Klub tagjai szombaton felvonuláson avatták fel az utat és a szervizállomást.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére