Keményen odaszóltak Greta Thunbergnek

• 2020. január 24., péntek •
Az amerikai pénzügyminisztert kérdezték Greta Thunberg fosszilis üzemanyagok elvetésével kapcsolatos nyilatkozatáról a davosi Világgazdasági Fórumon, mire Steven Mnuchint azt válaszolta, hogy a környezetvédő aktivistának először tovább kellene tanulnia.
Keményen odaszóltak Greta Thunbergnek

A svájci Davosban zajló Világgazdasági Fórumon a Donald Trump és Greta Thunberg közötti csörte után ezúttal az amerikai pénzügyminiszter ment neki a környezetvédő aktivistának csütörtökön - írta meg a portfolio.hu.  Érdemes felidézni, hogy Donald Trump Davosban arról beszélt, hogy az USA csatlakozna az ezer milliárd fa elültetésére vonatkozó kezdeményezéshez, amire Thunberg azt válaszolta, hogy a klíma krízis nem csupán a fákról szól.

Steven Mnuchint egy sajtótájékoztatón kérdezték meg Greta Thunberg fosszilis üzemanyagok elvetésével kapcsolatos nyilatkozatáról, amelyre az amerikai pénzügyminiszter feltette a kérdést, hogy Thunberg vezető közgazdász-e? Mnuchin hozzátette még, hogy miután az aktivista főiskolára megy közgazdaságtant tanulni, onnan visszatérve elmagyarázhatná a korábbi felvetését.

Az USA pénzügyminisztere szerint a Trump-adminisztráció klímaüggyel kapcsolatos álláspontját tévesen értelmezik, Mnuchin szerint Donald Trump elnök teljes mértékben hisz a tiszta levegőben, a tiszta vízben és a tiszta környezetben.
 

fotó: AP Photo / Markus Schreiber

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére