Keller Szombathelyen, a Falco Szegeden

sd • 2021. január 11., hétfő •
A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában Váradi és Perl vitte hátán a Falcót, amely 12 ponttal verte riválisát a Tisza partján.
Keller Szombathelyen, a Falco Szegeden

A két csapat idei első randevúján túlóráznia kellett a feleknek, mivel a rendes játékidőben nem tudták dűlőre vinni a dolgot, de akkor végül a Szombathely vonulhatott le győztesen a pályáról hazai környezetben. Fűtötte a visszavágás vágya a szegedieket, akiknek trénere, Szrecsko Szekulovics a mérkőzést megelőzően a védekezésben látta a győzelem kulcsát.

Ehhez képest a derbi első negyede mindenről szólt, csak a védekezésről nem. Ennek eredményeként 26:24-re a vasiak nyerték az etapot. A folytatás a Szegedé volt, ám Okorn mesternek sikerült rendet tennie a szombathelyi fejekben, így visszavette a vezetést a Falco. 33:36-ot mutatott az eredményjelző, amikor a vendéglátók egy 9:1-es rohammal 5 pontos előnyre tettek szert, így nagyszünetre 42:37-es állásnál vonultak a csapatok.

A harmadik negyed döntőnek bizonyult, mert a Szombathely kíméletlenül használta ki a hazaiak megingásait, így 8 ponttal (54:62) húzott el az Okorn-legénység Szekulovicséktól. A végjátékban 10 egységre távolodott a Falco a Szegedtől, ami állandósult is az utolsó negyed során, innen már nem volt visszaút a Tisza-partiaknak, akik kezdtek elfogyni fejben. A vasiak végül 83:71-re múlták felül vendéglátóikat, így visszaszerezték első helyüket a tabellán.  


Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-83 (24-26, 18-11, 12-25, 17-21)
Bajnokság, 18. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Frányó P., Nagy V.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 4, Govens 17/3, Brown 16/6, Dzeletovics 18/3, Dickey 13. Cserék: Keller -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 3/3, Olasz -.

Falco: Váradi 18/6, Doktor 2, Benke 12/3, Bruinsma 9/6, Searcy 17. Cserék: Perl 15/3, Dancsecs 3/3, Barac 3, Lake 4.


Ugyancsak vasárnap adta hírül a Falco honlapja, hogy Szombathelyen folytatja pályafutását a magyar válogatott csapatkapitánya, Keller Ákos.

 - Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat és a kosárlabda-barátokat, hogy Keller Ákos a Falcóban folytatja pályafutását. Ákossal korábban már több ízben is tárgyaltunk, most azonban az egyezség is létrejött a játékossal, így bajnoki címvédő csapatunkat erősíti a jövőben. 1,5 éves szerződést írtunk alá, amely nem tartalmaz kilépési opciót. Örülünk, hiszen tudjuk, hogy hazai és nemzetközi szinten is hosszú távon versenyképes csapatot elsősorban erős magyar maggal tudunk létrehozni. Ennek jegyében igazoltuk le Ákost, aki Benke Szilárd, Perl Zoltán és Váradi Benedek mellé negyedik válogatott játékosként csatlakozik klubunkhoz – számolt be Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője.

Keller Ákos a hétfő esti edzésen csatlakozik a csapathoz, ahol együtt készül a fiúkkal a szerdai, ZTE elleni hazai mérkőzésre, amelyet az M4 Sport 20:00-kor élőben közvetít.


Fotó: Frank Yvett / Dél-Magyarország

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére