Kellemeset a hasznossal - műtét utáni lábadozás a jakuzziban

Szponzorált tartalom (x) • 2021. május 18., kedd •
Ugyan manapság a legtöbben a masszázsmedencét a kikapcsolódással kapcsoljuk össze, de az eredeti ötlet valójában egészségügyi célokat szolgált. Mikor a Jakuzzi fivérek megalkották az első hidromasszázs kádat, a sokízületi gyulladásban szenvedő testvérüknek akartak segíteni, ami végül sikerült is.
Kellemeset a hasznossal - műtét utáni lábadozás a jakuzziban

Ezután rengeteg kórház és rekreációs intézmény lett az ügyfelük, és ez indította el a masszázsmedencéket a mai népszerűségükhöz vezető úton. 

Kísérlet a hidromasszázs hatásáról

A Physical Medicine and Rehabilitation újság is beszámolt a Dr. Thoralf Liebs vezette 2011-es kutatásról, ami a vízterápia térdműtéten átesett emberekre kifejtett hatását vizsgálta. A kísérlet során több csoportra osztották a jelentkezőket, és a térdműtét után különböző idők elteltével kezdték őket vízterápiával kezelni. Az eredmények azt mutatták, hogy akik már a hatodik naptól részesültek a kezelésben, sokkal több pozitívumról tudtak beszámolni. Az ő esetükben lényegesen hamarabb lohadt le a duzzanat, csökkent a fájdalom és az ízület merevsége. 

Neked is szükséged lenne egy masszázsmedencére a felépüléshez, vagy csak nehéz a döntés, hogy milyen modellt válassz? Kérd a Caldera Spas oldalán a díjmentes jakuzziválasztási útmutatót, hogy Te is mihamarabb részese lehess a hidroterápia nyújtotta testi-lelki felüdülésnek!

Hogyan segít a vízterápia a műtét után?

Az ízületi műtétek esetén kimondottan célszerű a seb teljes bezáródása után mihamarabb megkezdeni a vizes terápiát. A gravitációs hatás a boka, térd, csípő és csigolya területére is komoly terheket rak, amit a víz felhajtóereje kiválóan tud ellensúlyozni. Ez megszünteti a nyomást, ami a sérült területnek a rekreációs időszakban hatalmas segítség. A nagy víztömeg nyomóhatása pedig megakadályozza, hogy az ízület folyadékkal teljen meg, ami a rehabilitációs időszak elnyúlását eredményezné.

Abban az időszakban, míg a műtött területet kíméljük, az egyéb izmokra és ízületekre plusz feladat hárul. Ezt a szervezet sokszor izomlázzal, izomgörccsel és fájdalommal hálálhatja meg. Ezt elkerülendő, ajánlott napi 20 percet eltölteni lazításképpen a masszázsmedencében, így ellensúlyozhatjuk az extra terhelés hatásait.

Gyógytorna a víz alatt

A műtétek után, mint minden tevékenységet, a hidromasszázst is szigorúan csak orvossal egyeztetve szabad megkezdeni. Viszont ha ő rábólint a dologra, további lehetőségek is tárulnak elénk. A felépüléshez szükséges gyógytornát szintén lehet vizes környezetben végezni, ami lényegesen kevesebb fájdalommal fog így járni.

Természetesen a jakuzzi azután is nagyon jó szolgálatot tesz majd, ha már teljesen felépültünk. Az esti relaxációhoz, családi összejövetelekhez, baráti beszélgetésekhez is kellemes színteret nyújt, így hosszú időn át tudja majd a kényelmünket szolgálni.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére