Keleti hangulat és jótékonykodás a karneválon

há • 2022. augusztus 03., szerda •
A karneváli helyszínekhez idén is csatlakozik több olyan pont a városban, amelyeket civil szervezetek működtetnek majd augusztus 25. és 28. között. Ilyen lesz a Miraculum-Broadway-Szultánia elnevezésű helyszín is, ahol a Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány lesz a házigazda. Terveikről Bangó Mária Mira elnök számolt be a civil sajtóreggelin.
Keleti hangulat és jótékonykodás a karneválon

Elmondta, hogy tizenegyedszer szereplői a történelmi fesztiválnak, ám most a belvárosi mozi kávézójának területén - a korábban Keleti udvar néven futó karneváli helyszínen - mutatkoznak be. A szórakoztatás mellett a jótékonykodás lesz a fő céljuk.
- Valamennyi művész és fellépő önkéntes munkát végez nálunk. A színpadi prdukciók mellett hastáncosaink üvegékszer-bemutatót tartanak, újdonság a péntek esti salsa karnevál, illetve a szombati milonga táncest. Szombathelyi tánc- és sportegyesületek is bemutatkozási lehetőséget kapnak, itt lesz az Ungaresca, a Savaria TSE, a Galaxy és a Westside TSE - sorolta a fellépőket az elnök. Kiemelte még Seres Zoltánt és Schäfer Katalint, akik önálló műsorral érkeznek.

- A program ideje alatt jótékonysági gyűjtést is rendezünk, amelynek kedvezményezettje a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola lesz. A célunk az, hogy támogatni tudjuk az ott élő gyerekeket élményterápiás programokon való részvételben, illetve eszközök vásárlásában - hangsúlyozta Bangó Mária Mira.

Lesz egy fotókiállítás is a házigazda alapítvány gondozásában, Kornél Pópa képeit a mozi aulájában lehet majd megtekinteni a karnevál ideje alatt. Kiderült: a szervezők önkéntesek jelentkezését várják a helyszín állandó, egész napos programjainak lebonyolításához: arc- és hennafestés, csillámtetoválás, fotózás. Minderről az alapítványnál lehet érdeklődni. A helyszín programjai pedig a Facebook-események között megtalálhatóak.

közösség

további frisss

lap tetejére