Katonakarácsony Szarajevóban

honvedelem.hu • 2015. december 31., csütörtök •
Az EUFOR szarajevói CAMP BUTMIR bázisán ünnepi állománygyűléssel és finom ebéddel ünnepelték a magyar kontingens tagjai a karácsonyt.
Katonakarácsony Szarajevóban

Az állománygyűlésen a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök köszöntőlevelének felolvasását követően Mihócza Zoltán dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke mondott ünnepi beszédet, amelyben megköszönte a 2016 januárjában váltásra kerülő 17. Magyar Kontingens tagjainak a példamutató szolgálatot. Csaba Tibor alezredes, az EUFOR Kontingens parancsnoka válaszbeszédében szintén a katonák által tanúsított helytállást hangsúlyozta, valamint kiemelte, hogy az eltelt idő alatt erős közösséggé kovácsolódott a missziós állomány. Az ünnepi állománygyűlés az elismerések átadásával zárult.
Ezt követően a magyar hagyományok szerinti karácsonyi ebédet fogyaszthatták el az EUFOR misszióban szolgálatot teljesítők: a töltött káposztából és többféle bejgliből álló ünnepi ebédet a kontingens szakácsai készítették a magyar misszió tagjai számára. A nap végén a karácsony esti ökumenikus istentiszteletet Hankóczi Gergely őrnagy tábori lelkész celebrálta. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére