Kásler Miklós kiadta a vörös kódot

• 2022. január 13., csütörtök •
Az emberi erőforrások minisztere elrendelte az Észak- és Dél-Alföldön az úgynevezett vörös kódot, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kásler Miklós kiadta a vörös kódot

Az intézkedés csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet

– idézi Fülöp Attilát az MTI.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos. Tehát van szabad férőhely a hajléktalanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámok megtalálhatók a kormány.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

(Borítókép: Bődey János / Index)
Forrás: index.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére