Júdáspénz Molnárnak: fejcserék a városi cégeknél

• 2022. május 27., péntek •
Bár a városvezetés igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy Szombathely kasszájában nincs pénz semmire, valójában jó anyagi helyzetben van az önkormányzat - hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője, az előző napi közgyűlést értékelve. Beszélt a közterület-átnevezési és az ügyvezető-kinevezési napirendekről is.
Júdáspénz Molnárnak: fejcserék a városi cégeknél

Rámutatott: közel négymilliárd forintos működési pozitívum jelentkezik a költségvetésben, és

5,5 milliárd forintot közelít az úgynevezett felhalmozási egyenleg, tehát van pénz, kérdés persze, hogy ezt mire költik

- fogalmazott. Mint mondta, az iparűzési adóból származó bevétel tavaly 2 milliárd forinttal haladta meg a tervezettet, és idén is hasonló tendenciára lehet számítani, tekintve, hogy a kormányzati támogatásoknak köszönhetően fejlesztések, beruházások zajlanak a városban.

Illés Károly megköszönte képviselőtársa, dr. Takácsné dr. Tenki Mária közbenjárását, amellyel megakadályoztak egy elhibázott lépést. Mint ismert: egy elképzelés szerint Wagner Andrásról, a város korábbi polgármesteréről nevezték volna el a Gyöngyösparti sétányt, ám a ott lakók között nem volt ebben egyetértés, és ezt a körzet képviselője szóvá is tette. Így végül a városvezetés kénytelen volt figyelembe venni a polgárok akaratát, és nem erőltette rájuk a névváltoztatást. A volt polgármester nevét a Csónakázótó körüli sétány viseli majd, az új helyszínt frakciójuk is támogatta.

Megmagyarázta a közgyűlési performanszukat is a fideszes politikus. Az ülésterembe bevitt táblájukkal azokra a visszásságokra kívánták felhívni a figyelmet, amelyeket az ugytudjuk.hu főszerkesztőjének korábbi kinevezésével kapcsolatban lehetett tapasztalni. Utalt rá, úgy kapott tanácsadóként havi bruttó 500 ezer forintot a baloldali propagandamédia vezetője az önkormányzati Médiaközpontnál, hogy kérdéses, volt-e haszna bármilyen tanácsának is.

Beszélt még a zárt ülésen történt kinevezésekről is. Illés Károly kitért rá: nem tudták támogatni a döntéseket.

Úgy ítélik meg, hogy a Távhő korábbi vezetőjének munkájával mindenki elégedett volt, érthetetlen a leváltása. Ugyanakkor nyilvánvalóan azzal, hogy Molnár Miklóst ültették a szolgáltató cég vezetői székébe, a városvezetés végre kifizette számára a júdáspénzt.

Háláját fejezte ki a frakcióvezető a rendőrségnek, illetve a helyi kapitányság vezetőjének a munkájukért, amivel elérték, hogy a szombathelyiek biztonságban érezhessék magukat.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére