Jön a tél, nagy a szükség - Táppal, alommal segítik a mentett állatok gondozását

há • 2022. november 28., hétfő •
Kecskék, nyuszik, deguk és csincsillák is laknak a kutyák és a cicák mellett az Állatvédők Vasi Egyesületének Külső Nárai úti telepén, folyamatosan érkeznek hozzájuk a kirakott, talált kis kedvencek. Jól jön minden segítség, a Szombathelyi Fidelitas szervezésében most több mázsa tápot és almot kapott a szervezet, az akcióban dr. Hende Csaba is részt vett.
Jön a tél, nagy a szükség - Táppal, alommal segítik a mentett állatok gondozását

- Közel 100 állatról gondoskodunk, és mindnek szüksége van valamire.

Leginkább a táp, a pellet alom, a széna és a szalma az, ami folyamatosan fogy, és bár sok állatot örökbe fogadnak tőlünk, mindig jönnek újak

- mondta a Frisss.hu-nak Lisztes Szilvia egyesületi tag, gondozó az adományátadón. A Szombathelyi Fidelitas és a képviselő több mázsa élelmet és fontos holmit hozott számukra.

Az országgyűlési képviselő nem először keresi fel az Állatvédők Vasi Egyesületének telephelyét. - Elsősorban a tisztelet hozott ide, ami megilleti az önkéntes segítőket. Szabadidejüket, energiájukat, pénzüket nem sajnálva gondozzák a gazdátlan, árva kutyákat, cicákat, élelmet, orvosi ellátást biztosítanak, és mentik meg őket attól, hogy elpusztuljanak - nyilatkozta az eseményen dr. Hende Csaba. - Az állatokról gondoskodni nemes cselekedet, hiszen ránk szorulnak, mint egy kisgyerek.

A legjobb lenne elkerülni, hogy gazdátlan állatok kerüljenek az utcára, ezért fordít a kormány jelentős összegeket az ivartalanítási programra

- tette hozzá.

Megtudtuk, mindennap kapják a telepen a telefonhívásokat, sokan akarnak cicákat leadni, találtakat és saját, otthoni alomból származókat is. Telt ház van, a kutyák számára is várólistát vezetnek. De nemcsak az állatok etetése és gondozása jár kiadással, a rezsi is magasabb most. - A fűtést muszáj fenntartani, az orvosi szobát 18 fokon tartjuk, és a rágcsálóházban is állandó hőmérsékletre van szükség. Ezen, valamint a kölykök helyének fűtésén nem tudunk spórolni, legfeljebb a szárítógépet iktattuk ki, inkább teregetünk, még akkor is, ha most nehezen száradnak a takarók - tette hozzá a gondozó.

közösség

további frisss

lap tetejére