Jön a négykérdéses gyermekvédelmi népszavazás - és ezért van rá szükség

• 2022. január 12., szerda •
Április 3-ára írta ki Áder János köztársasági elnök a gyermekvédelmi népszavazást. Mindezek alapján hazánk az első olyan európai állam, ahol az embereket megkérdezik arról, mit gondolnak a genderideológiához kapcsolódó kérdésekről. Így nem fordulhat elő például az Magyarországon - mint Skóciában -, hogy a szülők engedélye nélkül tartsanak LMBTQ-kurzusokat a nemváltoztatásról 8 éves gyerekeknek.
Jön a négykérdéses gyermekvédelmi népszavazás - és ezért van rá szükség

Áder János köztársasági elnök április 3-ára - a parlamenti választás napjára - írta ki a gyermekvédelmi népszavazást. 

Az Alkotmánybíróság még múlt héten hagyta jóvá a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit, elutasította az ezzel kapcsolatos panaszokat.

Az Országgyűlés még 2021. november 30-án rendelte el a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.

AZ ERRŐL SZÓLÓ HATÁROZAT SZAVAZÁSÁN A KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐK MELLETT CSAK NÉHÁNY FÜGGETLEN KÉPVISELŐ VETT RÉSZT, A BALOLDALI FRAKCIÓK NEM SZAVAZTAK.

A parlament a kérdésekről egyenként szavazott. Sorrendben a következő szavazati arányok alakultak ki: az első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás, a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás, a harmadikat 125 igen szavazat, míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el.

Az alábbi kérdésekben lesz népszavazás:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A korábban elfogadott határozat tartalmazza azt is, hogy ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12,6 milliárd forint - függetlenül a kérdések számától, ha azokról egy napon szavaznak -, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor a népszavazás kevesebbe kerül és csak 5,5 milliárd a költsége.

A népszavazás időpontjáról a köztársasági elnök dönt.

A kormány a legfontosabb kérdésekben mindig kikéri a magyar emberek véleményét

Ha a kormány megerősítést kap a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseiben, az dupla legitimációt ad számára 

- mondta korábban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője. 

A népszavazás a közvetlen demokrácia eszköze

- hangsúlyozta, hozzátéve azért van rá szükség, hogy pontosan érezzék, "akár Brüsszelben is vagy a magyar baloldal részéről", hogy a legfajsúlyosabb kérdésekben a magyar kormány megkérdezi az embereket. Fontosnak nevezte, hogy a politikai jogokat is garantálni kell a gyermekeknek.

EGY 1995-ÖS MAGYAR ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI HATÁROZAT IS KIMONDTA: AZ ÉRTELMI-ERKÖLCSI FEJLŐDÉS BIZTOSÍTÁSA ALAPJOG, DE A SZÜLŐKNEK ELSŐDLEGES FELELŐSSÉGE, JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI VANNAK. 

Brüsszel megtámadta Magyarországot

Orbán Viktor miniszterelnök júliusban jelentette be, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez.

Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt

– mondta akkor a miniszterelnök.

Brüsszel sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az, ami Nyugat-Európában állandósult. Az LMBTQ-aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba, nálunk is ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával. A gyermekeink jövője a tét

- mondta Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság azért nem fogadta el a magyar helyreállítási alapot sem, mert az Orbán-kormány nem engedi be az óvodákba és az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat. Mint ismert, még idén júniusban fogadta el az Országgyűlés a gyermekvédelmi törvényt, majd pedig a 2015-ös kerítésépítéshez hasonló támadások érték Magyarországot, miután Brüsszel mára teljesen az LMBTQ-lobbi rabja lett.


Brüsszel mára teljesen az LMBTQ-lobbi irányítása alá került FORRÁS: MTI/EPA/REUTERS/JOHANNA GERON

Erőteljes kampányra készül a kormány

A kormány teljes erővel kampányolni fog amellett, hogy minél többen menjenek el és minél többen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre

- erről már Rogán Antal beszélt. Ezt azért is tartja fontosnak a kormány - folytatta a miniszter -, mert a gyerekeinket meg kell védeni, és látható, hogy Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az LMBTQ-lobbi, amely a gyerekeket célozza.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kiemelte: a kormány nem kíván beleszólni senki életébe, mindenki maga dönt szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja.

Így tör előre nyugaton az LMBTQ-propaganda

Az Országgyűlés még júniusban fogadta el a gyermekvédelmi törvényt.

A JOGSZABÁLY NYILVÁNVALÓAN AZÉRT VÁLTOTTA KI AZ LMBTQ-LOBBI ÉS BRÜSSZEL HARAGJÁT, MERT A SZABÁLYOZÁS MEGTILTJA, HOGY ÁLCIVIL SZERVEZETEK AZ ISKOLAI SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS SORÁN A NEMVÁLTOZTATÁST VAGY A HOMOSZEXUALITÁST NÉPSZERŰSÍTSÉK.

A progresszívek évek óta küzdenek azért, hogy érzékenyítő kurzusaikat oktatási-nevelési intézményekben propagálhassák, és a nyugati világban egyre inkább sikerrel járnak. Az Egyesült Államokban már óvodásoknak is tartanak úgynevezett drag queen felolvasó órákat, ahol hiperszexualizált, nőimitátor férfiak népszerűsítik a társadalom többségére jellemző heteroszexuálistól eltérő szexuális irányultságokat (és sok esetben devianciákat is). Több esetben is kiderült, hogy a gyermekek szexuális nevelését végző drag queenek elítélt erőszaktevők. 

TOVÁBBÁ AZ IS JELENTŐS VESZÉLYT JELENT, HOGY AZ LMBTQ-LOBBI ÁLTAL NYILVÁNOSAN SZEXUALIZÁLT, ERŐTELJESEN EROTIKUS SZUBKULTÚRÁBA BEVONT DRAG-GYEREKEK NAGYOBB ESÉLLYEL KELTIK FEL A PEDOFILOK FIGYELMÉT. 

A drag queen „világba" 11 évesen belecsöppenő, autista kisfiú, Desmond Napoles (aki Desmond is Amazing művésznéven vállal fellépéseket) esete bizonyítékul szolgált erre.


Mindenféle kontroll nélkül tombol Nyugaton az LMBTQ-propaganda

A nyugati világban már az is elfogadottá vált, hogy az LMBTQ-lobbi befolyása alá vont gyerekek már a serdülőkorban saját döntésük alapján pubertásblokkolót szednek, vagy nemátalakító műtétekről döntenek, mielőtt egyáltalán kialakulna szexuális identitásuk. Ezen életre szóló – és sokszor visszafordíthatatlan – döntéseket „civil" szervezetek, pszichológusok és radikálisan progresszív tanáraik ajánlása nyomán hozzák meg. A nemrégiben elfogadott magyar szabályozás pontosan az ilyen jellegű nyugati jelenségek elterjedése ellen küzd, és védi a szülők jogait a gyerekeket érő káros, szexuális hatásoktól.

A referendumra többek között azért is szükség van, hogy meg lehessen akadályozni azokat az eseteket, amikor túlságosan fiatal korban találkozik egy gyerek az LMBTQ-propagandával. A korai érzékenyítés a gyerekekre nézve traumatizáló, kedvezőtlen hatású lehet. 

A szexualizált tartalmak kontroll és feldolgozás nélküli fogyasztása, a minták médiából történő elsajátítása egyértelműen káros 

- figyelmeztet Hal Melinda, aki úgy véli, a szülőket rá kell vezetni a médiatartalom jelzéseinek ismeretére és figyelembevételére. A pszichológus szerint a korhatáros karika nem véletlenül van a tartalmakon, mint ahogy a biztonságos internethasználatnak is számos módja van. Emellett a tartalomgyártókat is érdemes oktatni a mentális zavarokról, arról, hogy mit okozhatnak a különböző szexuális tartalmak, ha azokkal túl korai életkorban találkoznak a fiatalok. Egységes, etikus rendszert érdemes kialakítani a jelzéseknél. A műsoridő megfelelő meghatározása szintén elengedhetetlen, mindezt a reklámok esetében is érdemes lenne figyelembe venni – teszi hozzá a pszichológus.


A magyarországi népszavazás egy megelőző csapást jelenthet az egész világon jelen lévő ideológiai harcban FORRÁS: NURPHOTO VIA AFP/JUAN CARLOS LUCAS/NURPHOTO/JUAN CARLOS LUCAS

Brüsszel növeli a nyomást

A miniszterelnök által bejelentett népszavazási kezdeményezés azért előremutató, mert megelőző csapást jelenthet az egész világon jelen lévő ideológiai harcban 

- minderről már Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője beszélt. Az intézet igazgatója szerint a népszavazás során 

kiderül, hogy kik állnak a gyermekek védelme mellett, és kik áldoznák fel a gyermekek egészséges fejlődését.  

A gyermekvédelmi törvény következtében Magyarországra zúduló brüsszeli kritikák világossá tették, hogy a jövő évi országgyűlési választásokhoz közeledve az uniós intézmények növelik a nemzeti érdekekért kiálló magyar kormánnyal szembeni nyomást. 

Semmilyen jogi alapja nincs annak, hogy az Európai Unió a gyermekvédelmi törvényre vonatkozóan forrásokat vonjon meg Magyarországtól. A szociális, oktatási és családpolitikai ügyek mind nemzetállami hatáskörbe tartoznak, éppen ezért a brüsszeli bürokraták olyan határjogi területeket találnak, amelyeket kicsit „megerőszakolva"‚ beavatkozási lehetőséget teremtenek maguknak az egyes tagállamok belügyeibe.

Az LMBTQ-propaganda előretörése továbbra sem állt meg. A legújabb hírek szerint a szüleik tudta nélkül léphettek be kaliforniai diákok olyan LMBTQ-klubokba, amelyeket aktivista tanárok hoztak létre. A tanárok megfigyelték a gyerekeket és barátaikat, ellenőrizték internetes kereséseiket és kihallgatták a beszélgetéseiket, ezeket az információkat pedig felhasználták toborzásra. 

Az is kiderült, hogy a francia köztelevízió két gyermekcsatornája LMBTQ-propagandát vetít a legkisebbnek a transzneműségről. A sorozat főszereplője egy magát lánynak képzelő fiú, úgynevezett „transzlány", aki nemváltáson megy keresztül. Skóciában pedig már a 8 éves gyerekeknek is érzékenyítő kurzusokat tartanak az iskolákban, a szülőknek ráadásul nincs is joguk megtudni, ha esetleg a gyermekük az LMBTQ-propaganda hatására például kisfiú létére lánynak azonosítja magát. Nemrég pedig a sajtóban jelentek meg beszámolók arról, hogy szoknyába öltöznek a férfi tanárok, így próbálják meg "elfogadóbbá" tenni a gyerekeket.

Forrás: origo.hu
Kép forrása: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére