Jön a Dinamo Zagreb, a Bp. Honvéd és a Sturm Graz is

• 2022. augusztus 10., szerda •
Két korosztályban is (U10 és U12) rangos nemzetközi futballeseménynek, a II. Király Ferenc Emléktornának ad otthont a Király Sportlétesítmény szombaton és vasárnap. A Király Sportegyesület által szervezett tornára eljön a kiváló nevelő munkájáról ismert GNK Dinamo Zagreb, a felvidéki MOL Futball Akadémia, a DAC 1904 utánpótlása, de itt lesz a hazai elitet jelentő Bp. Honvéd és az osztrák Sturm Graz is.
Jön a Dinamo Zagreb, a Bp. Honvéd és a Sturm Graz is

A Király Sportegyesület hagyományteremtő szándékkal, 2021 augusztusában szervezte meg először a Király Ferenc Emléktornát, amely nem csak méltó módon kívánt megemlékezni a tavaly március 17-én elhunyt névadóról, kiváló sportemberről, de a sportbaráti kapcsolatok erősítése mellett arra is szolgált, hogy plusz motivációt adjon és szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson a B tehetségközpontként működő egyesület ifjú sportolóinak.
A torna célja, az egyesület küldetése idén sem változott.

A torna első napján 08.13-án, szombaton az U12-esek (2011-es születésűek) lépnek pályára, nyolc csapat. A csapatokat két csoportba sorsolták, az A jelű négyesben kapott helyet a GNK Dinamo Zagreb, a Bp. Honvéd, az osztrák Raffl (a Sturm Graz utánpótlás partnerklubja), valamint a Király SE, míg a B-ben a MOL Futball Akadémia (DAC 1904), a Sturm Graz, a Szombathelyi Haladás VSE és az Újpesti TE.

Vasárnap az U10-esek következnek (2013-as születésűek), hat csapattal. Az A-csoport mezőnyét itt a Dunaszerdahely, a Sturm Graz és a Király SE alkotja, a B-be pedig a Dinamo Zagreb, a CREDOUS Tehetségközpont és az Újpesti TE került.
A mérkőzések a Király Sportlétesítményben mindkét napon 10.00-kor kezdődnek, az eredményhirdetés tervezett időpontja szombaton 18.55, vasárnap pedig 15.45.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére