Jó híreket kapott Balagunyom és Nárai

frisss • 2019. december 24., kedd •
Szenteste előtt egy nappal két jó hírt is hozott Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. Balagunyom a kultúrház épületének állagmegóvására nyert pályázati forrást, Náraiban pedig 100 millió forintnyi óvodafejlesztés valósulhat meg.
Jó híreket kapott Balagunyom és Nárai

Balogunyomban, a falu fenyőfájánál tartott sajtótájékoztatón ismertette a körzet országgyűlési képviselője és a község polgármestere, hogy 51,5 forintnyi támogatást nyert a település két pályázaton. "A falu szégyenfoltjának titulált művelődési házat ugyan ebből még nem lehet teljesen felújítani, de ez az összeg mindenképpen szükséges ahhoz, hogy az épület állaga ne romoljon tovább" - hangsúlyozta Balogunyom októberben megválasztott új polgármestere, Tarsoly Alfonz. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, hogy az itt élők olyan tettre kész, a faluért tenni akaró állampolgárok, akik jóval többet érdemelnek annál, minthogy az iskolai termekben kényszerüljenek őrizni és átörökíteni hagyományaikat. A képviselő biztosította a település vezetőjét, hogy a jövőben is mindent elkövet azért, hogy Balogunyomnak mielőbb lehessen új, mintegy 100 négyzetméteres kultúrháza, valamint polgármesteri hivatala is.

Nárai karácsonyváró ünnepségen jelentette be Hende Csaba az örvendetes hírt a faluban élőknek.


Nárai karácsonyváró ünnepségén jelentette be - félhivatalosan - Hende Csaba, hogy 100 millió forintnyi óvodafejlesztés valósul meg a településen. Ennek oka, hogy nőtt a faluban a gyermeklétszám, aminek hátterében több szombathelyi család beköltözése áll, akik a városi miliőt cserélték vidéki nyugalomra. Ennek a folyamatnak azonban van még egy érdekes vetülete: ugyanis a nárai lakcímmel rendelkező gyermekek száma kevesebb, mint az óvoda befogadó képessége. Ebből következik, hogy a beköltözők nem váltottak lakcímet, csak lakhelyet, mivel így elveszítették volna szombathelyi jogosítványaikat. "Ez azonban a lényegen nem változtat, mivel a legfontosabb az, hogy nő a gyermeklétszám, ez pedig azt jelenti, hogy van jövője a falunak. Ennélfogva kötelességünk, hogy biztosítsuk a kicsik számára a megfelelő körülményeket. Így épül majd fel mintegy 100 millió forintból a meglévő óvoda mellé egy új, korszerű épület. Az erről szóló megyei döntés múlt héten született meg, azonban ezt még az illetékes minisztériumnak is jóvá kell hagynia" - zárta szavait Hende Csaba alelnök. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére