Jelentősen csökkenhet a benzin és a gázolaj ára péntektől

• 2023. február 02., csütörtök •
Amennyiben a jelenlegi árak pénteken tovább csökkennek, akkor a várható benzin ár 622 forint lesz, míg a gázolaj ára 668 forintra csökkenhet.
Jelentősen csökkenhet a benzin és a gázolaj ára péntektől

Február 3-ától kezdve csökken a gázolaj ára, továbbá a benzin ára is – értesített a jó hírről a holtankoljak.hu. Az oldal közölte, hogy igen hosszú idő óta ma a nagykerár változás mértékével változtak a hazai üzemanyagárak, a benzinkutak a bruttó 10 forintos gázolaj ár csökkenést jellemzően érvényesítették a kiskereskedelmi árakban - írja a Mandiner.

Ennek ismeretében elmondhatjuk azt, hogy pénteken várhatóan tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak, hiszen a benzin és a gázolaj esetében is jelentős árcsökkenés került ma bejelentésre a nagykerárak tekintetében.

A benzin bruttó 5 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj árát pedig 15 forinttal csökkentették a nagykereskedők. 

Az oldal kitért a jelenlegi árakra és a következő következtetést vonta le. Az aktuális átlagárak az alábbiak szerint alakulnak 2023. február 1-én:

  • 95-ös benzin: 626,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 683,5 Ft/liter

Hozzátették, hogy amennyiben a fenti árak pénteken tovább csökkennek, akkor a várható benzin ár 622 forint lesz, míg a gázolaj ára 668 forintra csökkenhet. 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére