Jelentős fizetésemelést kapnak az altisztek

SzR-honvedelem.hu • 2015. július 12., vasárnap •
Az utóbbi évben sok minden megváltozott az altisztek körül. Létrejött az Altiszti Akadémia, megújult az altisztképzés egész rendszere, és bevezették az új életpálya-modellt, ami jelentős illetményemeléssel is járt - ezt Hende Csaba honvédelmi miniszter mondta szombaton, Szentendrén.
Jelentős fizetésemelést kapnak az altisztek

Ünnepélyes keretek között tettek esküt az MH Altiszti Akadémia végzősei július 11-én, a szentendrei Fő téren. Az eseményen Hende Csaba honvédelmi miniszter a 123 felsorakozott katonához fordulva megjegyezte: legyen erős a hitük abban, hogy a magyar emberek összetartoznak. Ez olyan dolog, amiért érdemes dolgozni, és ha kell, harcolni is, mert ez az ország és város megéri a szolgálatot és az áldozatot. A várost méltatva azt mondta: Szentendre a sajátjaként szereti az altiszteket, akik nagyon sokat tettek is ezért. Nemcsak részt vesznek ugyanis a város életében, hanem mindig készen állnak arra, hogy szükség esetén megvédjék azt.

Az altiszti eskü szövegét Horváth Péter őrmester mondta elő, őt követték társai: a hagyományoknak megfelelően az eskümondó csak egy kiválóan végzett jelölt lehet. Egy másik altiszt, Ugray Csaba őrmester vehette át kiváló teljesítménye miatt a díszkardot a Honvéd Vezérkar főnöktől. A rendezvényen jelen volt Hegedűs Ferenc páncélos őrmester is, aki a napokban ünnepelte 101. születésnapját.

 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére