Jeges csődület

• 2020. január 12., vasárnap •
Mint mágnes a vasat, úgy vonzotta idén is a jeges családi nap a résztvevőket a Műjégpályán.
Jeges csődület

Kis túlzással élve gombostűt sem lehetett leejteni vasárnap délelőtt a szombathelyi Műjégpályán, amelynek nagy részében a korcsolyázás szerelmesei rótták fáradhatatlanul a köröket, ám egy sávot a családi jégnap résztvevőinek bocsátottak a rendelkezésére.

Szerb Dorka, a Gothard-iskola 4. osztályos tanulója érdeklődésünkre elmondta, testnevelés óra keretében többször is eljárnak a Műjégpályára korcsolyázni. "Igazából közös, családi elhatározás volt, hogy ma kilátogatunk, mert nagyon jó élmény itt korizni. Tanórán nem szoktunk fakutyázni, csak mikor családdal kilátogatunk a Műjégpályára, pedig szerintem nagyon jó dolog. Hogy melyik versenyszámban lehetünk bajnokok? Mindegyikben!" - fogalmazott Dorka.

A Nemesi-Mitterstiller família immár 10 éve él Ausztriában, de ha tehetik mindig hazalátogatnak Varga Jenő jeges programjaira. Mira idén ünnepli 10. születésnapját, de már 6 éve korizik. Azt mondják, nem kedvelik jobban a téli sportolási lehetőségeket a nyáriaknál, mindegyikben egyaránt örömüket és szórakozásukat lelik.

A versenynap kitalálója, Varga Jenő arról tájékoztatott bennünket, hogy idén ez már a 33. családi jégnap. A rendezvény elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a szülők gyermekükkel vagy gyermekeikkel közös élményben vegyenek részt három kategóriában: apu-gyermekével, anyu-gyermekével és egy szülő-két gyermekkel. "Az esemény főszervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Szabadidősport Szövetség és az önkormányzat által fenntartott Szombathelyi Szabadidősport Szövetség. Öröm látni a szülőt gyermekével, akinek örömteli mosolya a fakutyán mindent elárul. A megmérettetésen az érdeklődők ezúttal is megismerkedhettek két találmányommal, az iker- és a tandem fakutyával is" - ismertette a családi jégnappal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Varga Jenő, a Vas Megyei Diáksport Szövetség elnöke.


A legjobbak értékes kupával és érmekkel gazdagodtak a verseny végén. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére