Játékok, élmények, bizalom: Így "gyúrják" jó csapattá az SZKKA sportolóit

há • 2022. augusztus 12., péntek •
Ismerniük kell egymást, és hinniük, bízniuk is kell egymásban az SZKKA jelenleg másodosztályban szereplő kézilabdás lányainak, hogy a pályán egymásért tudjanak küzdeni, ezért a nyári felkészülésükbe egy egész napos csapatépítő tréninget is beiktattak a gyöngyösfalui kalandparkban.
Játékok, élmények, bizalom: Így gyúrják jó csapattá az SZKKA sportolóit

- A csapatépítés időszakában vagyunk. Ezt azt jelenti, hogy nem csupán szakmailag kell felkészíteni a lányokat, hanem egy csapattá kell gyúrnunk őket - mondta a Frisss.hu-nak a pénteki programon Pődör Zoltán ügyvezető elnök. - Az edzések mellett az ilyen eseményekre is nagy szükség van ahhoz, hogy képet kapjak az egyéni motivációkról, a pályán kívüli kötődések is meglegyenek, és amikor kell, tudjanak egymásért harcolni - fogalmazott. Hozzátette: ez a nap tehát arról szól, hogy még jobban megismerjék egymást a lányok, és akkor a pályán is küzdeni tudnak majd.

Részt vett a csapatépítőn az egyesület tiszteletbeli elnöke, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is.

Szerinte rendkívül fontos, hogy minden szempontból felkészültek legyenek az élversenyzők. - Ők állnak a piramis csúcsán, de legalább ennyire fontos, hogy az alattuk elhelyezkedő több mint 400 utánpótláskorú játékos ott lehessen a "nagyok árnyékában", csodálhassák a játékukat, szurkolhassanak. Így kapnak kellő motivációt ahhoz, hogy ők is élversenyzőkké válhassanak - mondta érdeklődésünkre dr. Hende Csaba. Kihangsúlyozta: a cél egyértelműen az, hogy a klub visszakerüljön az első osztályba. Reméli, ennek minden feltételét egyesült erővel sikerül megteremteni.

A kalandparkbeli program jól kitalált csapatépítő játékokkal indult. A lányok egy kötelet tartva végeztek el olyan feladatokat, amelyekben össze kellett hangolniuk a mozgásukat, figyelniük kellett egymásra, rá kellett bízniuk magukat a csapat többi tagjára, ez láthatóan jól működött.

Nem maradhatott el a bográcsozás sem, és amíg főtt az ebéd, a kötélpályákat is kipróbálhatták a sportolók. A csapatépítő napot beszélgetéssel zárták az SZKKA sportolói.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére