Jagodics Márk: Bennem örökké Hali-szív dobog

sd • 2020. június 27., szombat •
Sárga-kékre cseréli jövőre a zöld-fehér mezt a szombathelyiek egyik legmeghatározóbb játékosa. A Mezőkövesdhez igazolt Jagodics Márkkal beszélgettünk.
Jagodics Márk: Bennem örökké Hali-szív dobog

A Lurkó UFC-ben kezdte, majd a Haladás VSE utánpótlásában, azt követően pedig az Illés Akadémián folytatta pályafutását Jagodics Márk, mielőtt 2011-ben a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatához került. Egy rövid ajkai kitérőtől eltekintve végig a vasiak sikeréért harcolt. 162 bajnokin lépett pályára - 123 alkalommal az NB I-ben, - hat gólt szerzett. Jago korábban négyszer szerepelt az U21-es válogatottban is. Megannyi Szombathelyen eltöltött év után most látta elérkezettnek az időt a váltásra.  

- Évek óta érlelődött bennem, mert úgy éreztem, egy sportolónak, aki kezdeni akar valamit magával, mindig új kihívásokra és új impulzusokra van szüksége. Úgyhogy

már hosszabb ideje a levegőben volt ez a váltás, tavaly nyáron is felmerült az a gondolat, hogy távozom, de nem igazán kardoskodtam azért, hogy ez sikerüljön, mert úgy éreztem segítenem kell az NB II-ben a Haladáson és ez talán valamilyen szinten sikerült is.

De most már eljutottam arra a pontra, hogy váltani szeretnék, így arra kértem a klub vezetőit, hogy megfelelő ajánlat esetén segítsenek nekem ebben a váltásban. Ebben maximálisan partnerek voltak, amit ezúton is köszönök nekik - mondta el lapunknak Jago, aki felidézte röviden itteni pályafutásának legszebb fejezeteit.  

- Éltem át nagyon szép és rossz időszakokat is. Az utóbbi időben azonban egyre nehezebb volt tolerálni azt, ami körülöttünk történt. De azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy a következő években az alapoktól elkezdve ismét építeni lehessen a jövő sikercsapatát Szombathelyen.

Ha a következő 10 év sikereinek ez volt a záloga, akkor azt mondom, megérte ezt a 2-3 évet az újjáépítés érdekében beáldozni.

Nagyon nehéz elhagynom Szombathelyt és a Haladást, hiszen csodálatos sikereket értem meg itt, szép évekkel a hátam mögött távozom. Visszaemlékezve azt mondhatom, hogy talán Mészöly Géza edzősködése alatt ment a legjobban a csapatnak és nekem is, elképesztő szurkolói atmoszféra lengte be akkoriban a meccseinket itthon, majd Sopronban. Mindent egybevetve egyénileg Hipp mester idején voltam a csúcson.      

Jagodics Márkot az elmúlt években nemcsak a Mezőkövesd ostromolta, mindig volt más kérője is, ezzel kapcsolatban nem panaszkodhatok. Több klub is megkereste az NB I-ből és az NB II-ből is, de jelenleg a másodosztályban a Haladáson kívül sehova sem szeretett volna igazolni.

- Évek óta meg akart szerezni a Kövesd, ahol nyilván meg kell majd harcolnom a helyemért, hátrányban leszek, mert az NB II-ből jövök, amiben közrejátszik az is, hogy van mögöttem egy 4 hónapos futball nélküli időszak. De eddig is úgy gondolkodtam, hogy miért ne tehetném le egyből a névjegyem, ameddig a labda gurul, bármi lehetséges,

egyetlen célom lesz, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba és minél többet játsszak.

Kuttor Attilát és az ő filozófiáját jól ismerem, volt edzőm itt anno a második csapatnál, ez is sokat nyomott a latba mostani eligazolásomkor. Arról nem is beszélve, hogy még versenyben vannak a matyóföldiek a harmadik, nemzetközi porondot jelentő helyért, úgyhogy nem is volt kérdés, miként döntök - fogalmazott Jago, akinek további pályafutásához mi is sok sikert kívánunk.   


fotó: haladas.hu
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére