Ittasan okozott balesetet

• 2022. szeptember 22., csütörtök •
A Vas megyei rendőrök további két ittas gépjárművezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában.
Ittasan okozott balesetet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök szerdán, a késő esti órákban, Molnaszecsőd külterületén. Egy egyházashollósi férfi tehergépkocsival közlekedett a 8-as számú főúton Molnaszecsőd felől Egyházashollós irányába. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy, vele szemben közlekedő személygépkocsi bal oldalának ütközött. Az ütközés következtében a személygépkocsi a vízelvezető árokba sodródott, a vétlen sofőr súlyosan megsérült.  A balesetet okozó sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A 44 éves férfi a balesetben könnyebben megsérült, ezért őt kórházba szállították, ahol további mintavételre is sor került. Az ittas gépkocsivezető a vezetői engedélyét sem tudta átadni az intézkedő egyenruhásoknak, mivel azt nem tartotta magánál. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Körmendi Rendőrkapitányság.

Vas megyében a rendőrök még két olyan járművezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. A vönöcki és az ukrán állampolgárságú gépkocsivezetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. szeptember 21-én 5 óra és 2022. szeptember 22-én 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”
 

Forrás: police.hu

közösség

további frisss

lap tetejére