Itt a vége: itthon is megszűnik a netflixes jelszómegosztás

• 2023. május 24., szerda •
A vendégfiókok előfizetéssé alakíthatók át.
Itt a vége: itthon is megszűnik a netflixes jelszómegosztás

A Netflix kedden azt a tájékoztatást adta, hogy emailt küld azoknak az előfizetőinek, akik a háztartásukon kívül is megosztják a Netflix-fiókjukat - írja a Mandiner.

A közlemény értelmében

egy Netflix-fiókot egy háztartás használhat.

Az adott háztartásban élők bárhol – otthon, útközben vagy nyaralás alatt – használhatják a Netflixet, és kihasználhatják az olyan új funkciók előnyeit, mint a Profil átvitele és a Hozzáférés és eszközök kezelése. Ez lényegében azt jelenti, hogy hamarosan véget ér az az időszak, mikor a fiókadatainkat (e-mail cím és jelszó) másokkal megosztva a háztartásunkon kívül is használható egy előfizetés.

A szolgáltató a 24.hu megkeresésére gy sajtóközleményben megerősítette, hogy többek között Magyarországon is levelet küldenek majd erről a felhasználóknak. 

A vendégfiókok átalakíthatók előfizetéssé

A lap hozzátette, hogy a közlemény nem részletezi, hogy a Netflix milyen módon ellenőrzi a profilmegosztást, illetve pontosan mi történik, ha a szolgáltató érzékeli, hogy valaki megosztja a előfizetését. Ugyanakkor idézi a cég arra is felhívta a figyelmethogy az eddig használt vendégfiókok egyedi előfizetéssé alakíthatók át, továbbá az előfizetési díj mellett 990 forint/hó plusz összegért a megosztott profilok tovább használhatják az előfizetést – olvasható a 24.hu-n.

Nyitókép: Pixabay
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére