Itt a legújabb őrület: maszkot hordanak a vakcinaellenesek, hogy a beoltottaktól védjék magukat

• 2021. május 15., szombat •
Úgy látszik, a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletek tárháza kimeríthetetlen. Új, elképesztő gyakorlat ütötte fel a fejét az oltásellenesek körében: sokan ugyan arcmaszkot húznak, de korántsem a vírusfertőzés veszélye miatt, hanem azért, hogy a beoltottaktól védjék magukat.
Itt a legújabb őrület: maszkot hordanak a vakcinaellenesek, hogy a beoltottaktól védjék magukat

Nem nyugszanak az oltásszkeptikusok

A koronavírus sajnos nemcsak a tüdőnket - és más létfontosságú szerveinket - fertőzi meg, de az elmúlt egy esztendő során abszurdabbnál abszurdabb összeesküvés-elméleteknek ágyazott meg, melyeket hol hüledezéssel, hol őszinte kacajjal fogadtunk. Bár a harmadik járványhullám lassan megtörik és az oltási program előrehaladása is rózsásabb jövőt sugall, sajnálatos módon sokakat még mindig béklyóba vernek a különböző rendű és rangú konteók. Hogy ez meddig lesz így, azt egyelőre senki sem tudja megmondani, viszont felettébb szomorú, hogy most egy újabb - talán az eddigieknél is merészebb - összeesküvés-elmélet ver éket a beoltottak és a vakcina- és vírusszkeptikusok közé.

Bizonyos oltásellenes csoportok most azért kezdtek el maszkot viselni, hogy így óvják meg magukat a beoltottaktól - írja a HVG a Vice cikke alapján. És hogy mégis milyen megfontolásból döntöttek így a vakcinaszkeptikusok? Nos, úgy gondolják, hogy a beoltottak hasonlóképpen "ürítik" az oltást, mint ahogy a koronavírust a fertőzöttek. Úgy vélik, "az oltásból kiszabadult fehérjék" vetéléshez, terméketlenséghez és szabálytalan menstruációhoz vezetnek.

Az oltóanyagot lebontják a szervezet enzimei

Természetesen az abszurd kezdeményezésre számos szakértő reagált már. Hangsúlyozzák: az oltásellenesek averziója és súlyos tévképzeteik egész egyszerűen a tudáshiányukból fakadnak. A többségnek ugyanis fogalma sincs róla, hogy valójában hogyan is működnek, fejtik ki hatásukat a vakcinák. A témával kapcsolatban az amerikai járványmegelőzési központ szakemberei is kifejtették álláspontjukat, ők a Reutersnek válaszoltak néhány felmerülő kérdésre. Elmondták, hogy a koronavírus elleni vakcinák többsége (ide nem értve azon változatokat, melyek inaktivált vírust tartalmaznak) utasításokkal látja el a sejteket, hogy miképp gyártsák le a Covid-19 tüskefehérjéjét, az oltóanyag pedig 72 órán belül kiürül, mivel lebontják szervezetünk enzimei. A tüskefehérje ellen immunválaszt generál a szervezet, és ekképp el is pusztítja azt. Mindebből egyenesen következik, hogy az oltásban részesült személyek sem a vakcinát, sem pedig a tüskefehérjét nem "ürítik".

Egyébként ha a vakcinák képesek lennének "fertőzni", az fegyverré is alakulhatna a kezünkben a járvány elleni küzdelem során, hiszen nem kellene mindenkit egyesével beoltani. Az viszont a maga bizarr módján még örvendetes is, ha e félelem arra ösztönzi a vírustagadókat és oltáselleneseket, hogy kellőképpen védekezzenek.

 

A vakcina nem képes "fertőzni" és nem "ürül"


Forrás: femcafe.hu
Kép: 123rt

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére