Itt a bejelentés, félmillió forintot kap az államtól, ha most ilyen járművet vásárol

• 2022. január 14., péntek •
Nyolcszáz elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárra igényelhető támogatás.
Itt a bejelentés, félmillió forintot kap az államtól, ha most ilyen járművet vásárol

Várhatóan nyolcszáz elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár, azaz e-cargo bicikli szerezhető be abból az összesen 400 millió forintos támogatási keretből, amelyre 

FEBRUÁR 7-TŐL PÁLYÁZHATNAK EGYÉNI VÁLLALKOZÓK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK, CIVIL SZERVEZETEK, EGYESÜLETEK, EGYHÁZI SZERVEZETEK ÉS ÖNKORMÁNYZATOK. 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán a nettó vételár fele, de legfeljebb 

500 EZER FORINT TÁMOGATÁS NYERHETŐ EL.

A kereskedelmi forgalomban megvásárolható, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, kifejezetten teherszállításra kialakított felülettel rendelkező kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye 250 W vagy annál kisebb lehet. 

OLYAN ÚJ BICIKLIKRE KAPHATÓ TÁMOGATÁS, AMELYEKNÉL A MOTOR KIKAPCSOL, HA A KERÉKPÁROS NEM FOLYTATJA TOVÁBB A PEDÁLOK HAJTÁSÁT, VAGY HA ELÉRNÉ A 25 KM/H SEBESSÉGET. 

A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Kerékpáronként egy pótakkumulátor beszerzése is támogatott.

Forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére