Isten éltessen, Büki TK!

• 2020. október 07., szerda •
A napokban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját a Büki Testedzők Köre. Az eseményen bemutatták az egyesület múltját felölelő 240 oldalas kötetet is.
Isten éltessen, Büki TK!

A jubileumot egész napos rendezvénnyel ünnepelték a fürdővárosban. A BTK utánpótláskorú sportolóinak részvételével rendeztek játékos sorversenyeket, barátságos kézilabda- és kosárlabda-mérkőzéseket vívtak a női kézisek és a férfi kosarasok, de volt asztalitenisz bemutató is. A programsorozatból nem maradhatott ki a foci sem, a Büki TK - CVSE Vulkán Fürdő felnőtt bajnoki labdarúgó-mérkőzés várta a sportbarátokat. A rangadón a celliek "kissé" belerondítottak a BTK ünnepébe, hiszen 5:0-ra nyertek a vendégek.

- Ez az egyesület mindent túlélt. Túlélte a kevésbé sikeres időszakot, megélte a sikerest, mindig újra és újra talpra tudott állni. Kellett ehhez az, hogy azoknak az embereknek, akik a sporttal foglalkoznak - sportolóként, edzőként vagy segítőként -, volt kitartásuk, szeretetük, az embereket összefogó akarásuk, hogy közösséget építsünk, és egészséges életre neveljük az utódokat. Ezt tesszük mi is, minden áldott nap, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az utánpótlás-nevelésben  sikereket érjünk el - emelte ki az egyesület elnöke a születésnapi ünnepség csúcspontján.

Az Atrium Galériában megnyílt fotókiállítás mellett bemutatták a klub történetét összefoglaló 240 oldalas könyvet, amelyet a kiadó képviseletében Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója, és Horváth Vilmos, a könyv szerkesztője ajánlott az olvasók figyelmébe. Farkas Csaba kiemelte, hogy alapvetően Vas megyei kötődésű szerzőket és eseményeket karolnak fel, így a Büki TK jubileuma alkalmából megjelent könyv is megtisztelő, és emeli a kiadó presztízsét.

Horváth Vilmos neve mára egybeforrt a sporttörténeti kutatásokkal. Ennek ellenére a Százéves a BTK! című könyv szerkesztése nagy kihívást jelentett számára.
- Estudiantes, Gremio, Racing Paris, Cagliari, Osasuna, Bastia, Ruch Chorzow, ZTE, a Salgótarján BTC - ahogy a BTK, úgy ezek a neves klubok is 1920-ban alakultak. Tudjuk, hogy vészterhes időszak volt, amikor 1920 telén megalakult a BTK. Még nem tudtuk, mi lesz a trianoni döntés. A 16 alapító atya, fiatalok, idősebbek, egyszerűbb emberek, gazdálkodók mégis úgy gondolták, hogy az életnek tovább kell folytatódnia minden területen, így a sport területén is. Amit addig csak amatőr módon űztek, úgy gondolták, szervezett keretek között kell folytatni. Nekik köszönhető, hogy 100 év után is él és virágzik ez az egyesület - méltatta a BTK múltját Horváth Vilmos.

Az ünnepség emléklapok átadásával zárult, majd megszegték a szülinapos egyesület tortáját.  


forrás: vaskarika.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére