Ismét Magyarországon palackozhatják a világ egyik legnépszerűbb üdítőjét

• 2023. június 03., szombat •
Átadták pénteken a Szentkirályi Magyarország Kft. új, nagy teljesítményű PET-palackozó gyártósorát. A 2,8 milliárd forint értékű beruházás a vállalat ötéves fejlesztési programjának első ütemében épült meg.
Ismét Magyarországon palackozhatják a világ egyik legnépszerűbb üdítőjét

A Szentkirályi Magyarország Kft. 2022-ben elindított, tízmilliárd forintos fejlesztési programjának egyik kiemelt célja a körforgásos gazdaságra történő átállás. Részben a beruházásnak is köszönhetően a cég jövőre újra Magyarországon tudja palackozni a Pepsi termékeket, amelyek palackozását 2015-ben kivezették az országból - írja az Index.

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. társtulajdonosa és elnöke arról beszélt, hogy a Szentkirályi ereje bizonyítja: a brand, a márka minden válságot túlél. Elmondása szerint

A VÁLLALAT TERMÉKEI IRÁNT FOLYAMATOSAN NŐ A KERESLET. A MOST ÁTADOTT ÚJ GYÁRTÓSORNAK KÖSZÖNHETŐEN HOSSZÚ TÁVON BIZTOSÍTOTT LESZ AZ IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE.

Jelezte, hogy további bővítéseket készítenek elő, hogy megerősítsék a Szentkirályit stratégiailag is fontos nemzeti vállalatként.

Az ünnepélyes átadón Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az ötéves fejlesztési program megerősíti a cég piaci pozícióját, eközben a vállalatcsoport nagyban épít a nemzeti adottságokra is. Hangoztatta: a cégcsoport számíthat arra, hogy a kormánynak még a válságos időkben is „mindig lesz ereje támogatni a bajnok cégeket”.

Szeberényi Gyula Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőbeszédében a térség és az egész ország gazdasági stabilitása szempontjából történelmi pillanatnak nevezte a Szentkirályi-beruházás átadását, amely tovább erősíti a munkahelyek, ezáltal a családok biztonságát.

Balogh Levente egy olasz családdal közösen vásárolta fel a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit

A Szentkirályi Magyarország Kft. elődjét, a Szentkirályi Kft.-t 2003-ban alapították, azóta Balogh Levente ügyvezető, tulajdonos irányította. A cég a minőségi termékek elkötelezett gyártójaként folyamatosan fejleszti és bővíti gyártókapacitását.

Már 2005-ben és 2007-ben új PET-palackozó gépsorokat üzemeltek be,  2010-ben pedig új raktárbázis épült fel. 2012-ben egy nagy kapacitású előformagépet állítottak munkába, majd a vízkezelő technológia is megújult. Az olasz Pasquale családdal közös beruházás során 2018-ban üzemcsarnok épült, amelyben modern gyártósort és egyéb kiszolgálóberendezéseket helyeztek üzembe.

A Szentkirályi Magyarország Kft.-t 2019-ben hozta létre Balogh Levente és a Pasquale család. Az ügyletre azt követően került sor, hogy közösen felvásárolták a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit, ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos magyarországi forgalmazóivá és a franchise-jogok birtokosává váltak.

JELENLEG A SZENTKIRÁLYI MAGYARORSZÁG KFT.-NEK CSAKNEM 600 MUNKAVÁLLALÓJA VAN. A CÉG KÉT MAGYARORSZÁGI ÜZEMMEL RENDELKEZIK,  24 MÁRKA TARTOZIK HOZZÁ.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Szentkirályi Magyarország Kft. 2022-es nettó árbevétele 26,4 milliárd forint volt, egy évvel korábban 21,6 milliárd forint. A társaság tavalyi adózott eredménye 733 millió forint volt, míg 2021-ben 2,4 milliárd forint nyereséggel zárt.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére