Ismét kihagyták a kihagyhatatlant

sd • 2020. szeptember 27., vasárnap •
Küzdött, hajtott a Haladás vasárnap a Dorog ellen, de megint kimaradt egy hazai 11-es és sok nagy helyzet, a vendégek pedig három helyzetből kettőt értékesítve 3 ponttal távoztak Szombathelyről.
Ismét kihagyták a kihagyhatatlant

Nem sokat ismerkedett a Haladás a Doroggal - már az első percben a legelső hazai attack végén a kapufa mentette meg a vendégeket, a bíró azonban nem, 11-eshez jutott a Hali. Az büntetőt Rácz végezte el, az egykori szombathelyi portás, Mursits azonban érezte, hová lövi, bravúros hárítással ütötte oldalra a labdát. Az ellentámadásból a vendégek is kialakítottak egy hatalmas ziccert, ám ez is kimaradt. Bő 20 percig aztán szinte semmi sem történt, mígnem a 25. percben Schuszter passzolt a túloldalra a vele párhuzamosan kapu elé érkező Németh Milánnak, aki egyből tüzelt, kapu mellé. A 30. percben Bosnjak sprintelt az alapvonalig, majd remek centerezését centikkel fejelte kapu mellé Medgyes. Magabiztosan legalább két góllal kellett volna már vezetnie ekkor a Haladásnak, ehelyett azonban még mindig csak 0:0 volt az állás. 42. perc: Tóth Dávid játszott össze a szélen Jancsóval, utóbbi remekül adott középre, ám Medgyes kapu fölé fejelt. Így az első félidő 0:0-val zárult.

Öt percet kellett várni a 2. félidő első ígéretes helyzetére, Tóth Dávid remek szólója végén azonban tisztáztak a dorogi védők. Két perccel később Jancsó tüzelt 18-ról kapu fölé. Nagy intenzitással vetette bele magát a Haladás a második játékrészbe, a hőn áhított találat azonban nem akart összejönni. A nagy akarásnak nyögés lett a vége: az 54. percben jó 20 méterről Kovács gondolt egy merészet, és hatalmas gólt ragasztott Verpecz kapujába - 0:1. Derült égből villámcsapás, második nagy helyzetükből szereztek vezetést a dorogiak úgy, hogy az első perc óta semmi veszélyt sem jelentettek a hazai kapura. A 61. percben leshatáron ugrott ki Medgyes, a partjelző elengedte, majd a 16-os területére érve éles szögből elképesztő nagy góllal egalizált - 1:1! A közönség nagy része azt hitte, oldalhálóban landolt a labda, ezért több másodperces késéssel reagáltak a szurkolók a találatra. A 70. percben megtudtuk a hivatalos nézőszámot is: 1988-an szurkoltak ezen az estén a stadionban a Halinak. Míg ezt leírtuk, újabb találat született: a csereként beállt Vígh talált a szombathelyi kapuba lesgyanús körülmények között, de VAR híján akár az volt, akár nem, 1:2-re módosult az állás. Negyed óra volt hátra, egyre több kockázatot vállalt a Hali. 82. perc: annyit járatta a labdát a Hali, hogy már talán a játékszer is szédült, amikor viszont Kiss elé került, a hazaiak 76-osa kapásból tüzelt, Mursits azonban elképesztő nagyot védett. Pár másodperccel később Németh Milán fejelt a kapu torkából kis híján az oldalvonal mögé - nem védés volt, hanem Haladás-támadás. Két perccel a rendes játékidő lejárta előtt Tóth Barna egyenlíthetett volna, de ez sem jött össze. Az utolsó negyed órában, minden túlzás nélkül mondhatjuk, egykapuzott a Szombathely, sajnos eredménytelenül. A hosszabbításban Németh Milán lökete sem talált kaput, így a zöld-fehérek elszenvedték első hazai vereségüket. Haladás - Dorog 1:2.


Németh Szabolcs, a Dorogi FC vezetőedzője: - Az eredménynek nagyon örülök, azt gondolom, a Rohonci útról elvinni 3 pontot óriási fegyvertény. Az első 10 perc horror volt számunkra, de sikerült rendezni a sorainkat. A második félidőben levetkőztük az idegességünket, mi berúgtuk a helyzeteket, a Haladás pedig nem. Hatalmas csapatmunka volt ez a részünkről, mind támadásban, mind pedig védekezésben.

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője: - Aki rengeteg ziccert, kapufát, 11-est szeretne látni, az válassza a Haladás meccseit. De nem tudom elmarasztalni a játékosokat most sem, minden klappolt ezúttal is, taktikailag, mentálisan is, csak éppen a kaput nem tudjuk bevenni. Amíg másoknak NB I-es helyzetkihasználásuk van, addig nekünk nem. Az utóbbi öt meccsünk ennek jegyében telt. A szép játékért nem adnak pontot, pontokat, a tényeket mindig az eredményjelző mutatja. 

 

Kép: Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére