Ismerős Arcok: "A dalaink csak a Kárpát-medencében szólnak jól"

• 2021. szeptember 17., péntek •
Budapest környéki zenekarként érdekes módon Vasban találta meg a leglelkesebb rajongótáborát az Ismerős Arcok zenekar, amely szeptember 18-án, szombaton a víztoronynál, december elején pedig a Sportházban lép fel. Kollégánk a zenekar menedzserét, Kis László Pétert kérdezte többek között a pandémiáról és az őszi turnéról.
Ismerős Arcok: A dalaink csak a Kárpát-medencében szólnak jól

Minden zenekar nehéz helyzetbe került a pandémia alatt, ti hogyan éltétek meg ezt az időszakot?

Szokatlan és váratlan volt ez a helyzet! Lételemünk a színpad, a művészetünk átadása, bemutatása, így nem volt könnyű, de azt gondolom, hogy ügyesen átvészeltük ezeket a hónapokat. A fiúk az alkotómunkába menekültek, és zenét írtak! Volt közben egy raktárkoncertünk,

elkészítettünk a jubileumi 20 éves fellépésünkből egy koncert-dokumentumfilmet, amelyet nagy sikerrel be is mutattunk, és hozzáfogtunk a következő albumhoz is.

Milyen volt az idei nyári szezon?

Felemelő volt újra találkozni a közönséggel, óriási szeretetben volt részünk!

Rengeteg koncerten vagyunk túl itthon és külföldön, összességében nagyon szép nyarat zártunk. Azt tapasztaltam, hogy az emberek a helyszínenként eltérő rendelkezéseket betartva, kulturáltan szórakoztak mindenhol, felejteni akartak, és mindenkire ráfért már a találkozás.

Előttetek áll az őszi koncertidőszak és a Trianon 100+1 turné!

Valóban, a nyári fellépések után elmentünk két hétre kicsit pihenni, kikapcsolódni, és a múlt héten kezdtünk bele az őszi koncertsorozatunkba. Ez még nem turné, inkább csak az őszi rendezvényeken, szüreti fesztiválokon, gasztro- és kulturális programokon lépünk fel, az országban sokfelé találkozhatnak velünk most. Ezután pótoljuk majd a tavalyi, határon túli turnénk néhány elmaradt állomását, majd pedig novembertől kezdődik

a Trianon 100-as turné, amelynek a mottója: "Lehetnénk egyek mind"

- egyik dalszövegünkből egy idézet. Ez nagyon jól kifejez minden szándékot ezzel a megemlékezéssel kapcsolatban. Ültetett koncertről van szó, amelynek irodalmi része is van, ebben Simon József előadóművész által megelevenedik a múlt, és versekkel, szemelvényekkel fűzzük össze a Trianonnal kapcsolatos gondolatokat, persze a dalaink, dalszövegeink mellett. Többször bemutattuk már ezt az összeállítást nemzeti összetartozás napján, ünnepeken, és mindig nagy sikere volt. Most úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egységes keretbe foglalni, Trianon századik évfordulója kapcsán. A pandémia miatt csúszott egy évet az egész, de most november elejétől december közepéig húsz helyszínen találkozhat velünk a közönség.

"Hazajöttök Szombathelyre" - ezt írtátok a közösségi médiában. Fontos bástyátok Vas megye?

Az elmúlt két évtized alatt sok minden történt, volt például Csepregen egy táborunk, amely tíz évet élt meg, és ahol évről évre találkozhattunk a barátainkkal. Mindig úgy aposztrofáltuk magunkat, hogy Kárpát-medencei zenekar vagyunk, hiszen a dalaink nemcsak a határon innen élő, hanem az azon túli magyarságnak is szólnak. Nincs angol nyelven írt dalunk. Egyetlenegyszer készítettünk ilyen klipet, azért, hogy a szélesebb világ is megismerjen bennünket, de a dalaink igazából csak a Kárpát-medencében szólnak jól, és itt értik meg őket. Más érzés Erdélyben fellépni, és más idehaza, de úgy gondoljuk, hogy mindkét helyre hazamegyünk, mindkét esetben óriási szeretetben van részünk, és  ebben élenjár Vas megye, illetve Zala megye is. Nem véletlen, hogy volt itt egy táborunk minden évben. Amikor csak lehet, nagyon szívesen megyünk Vas megyébe, és nem is csak Szombathelyre.

A Trianon 100+1-gyel mikor érkeztek ide?

December 11-én az AGORA Művelődési és Sportházban lépünk fel vele,

amit nagyon várunk, mert ott van a legtöbb barátunk és rajongónk. Ez nagyon érdekes, Budapest környéki zenekarként vidéken találtuk meg a legnagyobb tömegbázisunkat. Szeretettel várunk mindenkit most szombaton is!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére