Intenzív osztályra került Bodrogi Gyula

• 2022. május 28., szombat •
A nemzet színésze ismét fulladozott, csütörtök reggel szállították be a kórházba.
Intenzív osztályra került Bodrogi Gyula

Csütörtök reggel mentő vitte Bodrogi Gyulát a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. A nemzet színésze hajnalban fulladozott, nem kapott levegőt, élettársa, Angéla értesítette Merkely Béla professzort, a neves szívspecialistát, aki azonnal mentőt küldött a művészért. A Kossuth-díjas színészt az intenzíven ápolják, az Index információi szerint nincs életveszélyben.

„Gyuszi hajnalban nem kapott levegőt, fulladozott, nagyon melege volt” – mondta a portálnak Vass Angéla, a színművész társa. „Kinyitottam az ablakot, de továbbra sem érezte jól magát, és ekkor telefonáltam Merkely professzornak, a Semmelweis Egyetem rektorának, aki a múltkor, május 18-án is gyakorlatilag megmentette Gyula életét. Gyuszi akkor is súlyos légszomjjal küszködött, hasonló tünetei voltak, mint most” – emlékeztetett Vass Angéla nyilatkozatában.

A 88 éves színészt azonnal a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították, ahol megállapították, hogy bevizesedett a tüdeje, ez okozta a nehézlégzést. Leszívták a vizet, és az intenzív osztályon ápolják – számolt be az Index.

Nyitóképen Bodrogi Gyula, a nemzet színésze. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner
Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére