Indul a suli, kezdődnek a dugók

frisss.hu Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 01., csütörtök •
Kisebb közlekedési káosz volt ma, mint egy átlagos szeptember elsején.
Indul a suli, kezdődnek a dugók

Nemcsak Szombathelyen, hanem országszerte nagy probléma a 8 órás órakezdés előtti közlekedési káosz. A tanévkezdés baleseti kockázatot is jelent, a szülőknek érdemes felkészíteniük gyerekeiket a biztonságos közlekedésre - közölte az Országos Mentőszolgálat. Fontos, hogy a szülők előre tervezzék meg az egyedül közlekedő gyerekük számára a legbiztonságosabb útvonalat. Továbbá beszéljék meg vele, hogy soha ne lépjen az útra jármű vagy fa takarásából, mindig a kijelölt gyalogátkelőhelyen és kizárólag zöld jelzésnél lépjen az úttestre.

Ha a gyerek kerékpárral jár iskolába, fontos, hogy járműve fel legyen szerelve a kötelező tartozékokkal, és hogy betartsák a láthatóságra vonatkozó szabályokat, hiszen egyre korábban fog sötétedni. A mentők azt kérik a járművezetőktől, hogy az elkövetkező hetekben fokozottan figyeljenek a gyerekekre, és segítsék őket a biztonságos közlekedésben. Idén már négy gyermek vesztette életét közlekedési balesetben Magyarországon - jegyezte meg.

A suli utálóknak mondjuk viszont, mikor lesz az őszi szünet és más fontos egyéb dátumot:

Az őszi szünet november 2-től, november 4-ig tart majd, azonban ez a hétvégékkel, mindenszentek és halottak napjával kiegészülve 9 napos szünetet jelent majd.

A téli szünet december 22-től január 2-ig tart, tehát szilvesztert követően még egy nap marad a regenerációra a január 3-i évkezdésig.

A tavaszi szünet április 13-18. között lesz, először 19-én kell órára mennie a tanulóknak.

 

közösség

további frisss

lap tetejére