Íjjal lőttek az állatkínzók: két nyílvessző is átfúrta a kutyát

• 2023. január 22., vasárnap •
Nyíllal átlőtt kutyára bukkantak állatvédők a Sárospatak melletti Baksa-dűlőben. Nyomravezetői díjat fizetnek annak, aki érdemben segít megtalálni a tettest.
Íjjal lőttek az állatkínzók: két nyílvessző is átfúrta a kutyát

Törő Gábor a boon.hu-nak elmondta: a kutya egy lakott területtől távol eső csatorna szélen feküdt és remény sem lett volna arra, hogy megtalálják, de a nagy esőzés miatt munkások jártak arrafelé, hogy a vízelvezetést segítsék. Ők bukkantak a sérült állatra.

A kutyát két nyíl találta el. Az egyik lábát szútra át, valamint a testét, de szerencsére a nyílvessző létfontosságú szervet nem sértett, a tüdejét néhány milliméterrel kerülte el.

A helyi állatmenhelyet, a Manduláshegyi Kutyaotthont működtető Törő Gábornak köszönhetően a sérült állat megkapta a megfelelő orvosi ellátást, a nyilat eltávolították, remény van a felépülésére – közölte a hírportállal Aros János, Sárospatak polgármestere.

Az eset nagy felháborodást keltett a városban. Német állatvédők 500 euró jutalmat ajánlottak fel annak, aki az elkövező felderítéséhez hasznos információval szolgál, amit a polgármester további 100 euróval toldott meg. Mint közölte, az ügyben rendőrségi feljelentést is tettek.

Ezt követően a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány munkatársai vették gondjaikba a 11 hónapos nőstény kutyát, és egy állatklinikára szállították. 

A röntgenvizsgálaton kiderült, a nyílvesszők mellett néhány sörét is eltalálta, szabályosan élő céltáblaként használta valaki. Mint kiderült, a nyílvesszők elég speciálisak, így nem reménytelen, hogy elkapják azt a rendkívül aljas embert, aki ezt tette.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére