Így vonultak ki a szovjet csapatok – Czika László képeiből nyílt kiállítás Szombathelyen – fotók

• 2021. október 23., szombat •
Bye-Bye Szása címmel Czika László fotóriporter képeiből nyílt kiállítás csütörtökön a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum galériájában. A fotók 1989-ben, a szovjet csapatok kivonulása előtt készültek.
Így vonultak ki a szovjet csapatok – Czika László képeiből nyílt kiállítás Szombathelyen – fotók

– Iskolánk kötelezőnek érzi, hogy évről évre emlékezzen és emlékeztessen a magyar történelem fordulópontjaira. A cél tehát ezúttal sem változott, de annak rendhagyó formáját választottuk – fogalmazott köszöntőjében Sipos László intézményvezető.

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából Czika László fotóriporter alkotásaiból nyílt kiállítás: tankok, meggyötört arcok és megviselt egyenruhák köszönnek vissza a képekről. Egy részük a 11-es huszár laktanyában, a többi a sármelléki repülőtéren készült. Czika László akkor az MTI fotósaként, a fényképezni tilos táblák gyűrűjében örökítette meg a szovjet csapatok kivonulását.

A fotóriporter tárlatvezetést is tartott, a diákoknak pedig ma egy tesztet kell kitölteniük a látottak és hallottak alapján. A tárlat november 5-éig látogatható az Oladi Technikum épületének galé­riájában.

Kiemelt képünkön: Czika László az oladi középiskolában a tárlatmegnyitón
Forrás: vaol.hu

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére