Így tehermentesítenék az M7-est a nyárra

• 2022. május 16., hétfő •
Napvilágot látott a kormány terve, amellyel a Budapest és a Balaton között közlekedők számára tennék kényelmesebbé az utazást.
Így tehermentesítenék az M7-est a nyárra

Aki közlekedett már a nyári hónapokban az M7-es autópályán Budapest és a Balaton között, az tudja, hogy a pénteki napokon délutántól a Letenye irányába vezető oldalt, vasárnap déltől pedig a Budapest felé vezető oldalt célszerű kerülni egészen késő estig annak, aki teheti, hiszen hatalmas dugók tudnak kialakulni.

Mivel azonban a legtöbben csak a szabadnapjaikon tudnak kiszabadulni a fővárosból és a környező nagyvárosokból, így aztán nem mindenkinek van választási lehetősége.

Magyarország Kormánya igyekszik az alternatív közlekedési módok felé terelni az embereket. Ennek fényében tették közzé a mai napon azt a közleményt, amely szerint május közepétől

Budapestről félóránként fog indulni vonat a főbb balatoni úti célok irányába Budapestről, mint Siófok, Balatonfüred és Fonyód.

Egy felnőtt jegy ára ennyiből vásárolható meg jelenleg a felsorolt célállomásokra Budapestről, sebesvonattal, átszállás és kedvezmények nélkül:

Siófok (105 km): 2500 Ft
Balatonfüred (127 km): 2520 Ft
Fonyód (154 km): 2830 Ft


A MÁV járataira különféle kedvezmények is igénybe vehetők, érdemes utánaérdeklődni ezeknek a társaság honlapján, különösképpen ha valaki több alkalommal tervez utazni vonattal.

Nyitókép: Depositphotos, forrás: alapjarat.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére