Így használjuk hatékonyan és gazdaságosan a szárítógépünket!

szponzorált tartalom (x) • 2021. június 20., vasárnap •
A mosott ruhák teregetése és vasalása idő- és energiaigényes házimunka. Ráadásul az erkéllyel vagy kerttel nem rendelkező lakásokban problémák forrása is lehet. A ruhából kipárolgó víz növeli a levegő páratartalmát, ez pedig elősegíti a penészedést. A szárítógépek azonban egy csapásra megoldják ezt a problémát.
Így használjuk hatékonyan és gazdaságosan a szárítógépünket!

A gépi úton szárított ruhák puhák és simák lesznek. A legtöbb esetben nincs szükség vasalásra, a ruhaneműink a program lejártával mehetnek is a szekrénybe. Van azonban néhány jó tanács, amelyet a szárítógépünk, a ruháink és a pénztárcánk érdekében érdemes megfogadni. 

Kövessük a ruhacímke utasításait!

A ruhadarabok címkéinek leírásait mindig érdemes alaposan áttanulmányozni. Mind a mosással, mind a szárítással, sőt a vasalással kapcsolatban is hasznos információkat tartalmaz. 

Ha azt látjuk, hogy szárítógépben nem szárítható az adott textília, ne kísérletezzünk. Tartsuk be a hőfokra vonatkozó tanácsokat is. Ha túl magas hőmérsékleten mossuk vagy szárítjuk az erre nem alkalmas ruhadarabot, az könnyen károsodhat. Igazán kellemetlen, amikor a kedvenc pulóverünk összemegy a mosó- vagy szárítógépben. Emellett akár a díszítés vagy a nyomott minták is lekophatnak, emiatt is jó, ha követjük a címke leírását.

A szárítógép textiltípusra vonatkozó jelzései

Az onlineMárkaboltoknál kapható modern elektronikus berendezések már számos programot működtetnek, legyen szó konyhai vagy fürdőszobai gépekről. Így van ez a szárítógépek esetében is. Mielőtt elindítunk egy programot, bizonyosodjunk meg róla, hogy minden ruhadarabnak megfelel az adott beállítás. 

Megéri gondosnak lenni, ami a programválasztást és a textilfajták válogatását illeti. Így ugyanis kisebb az esélye annak, hogy bármely ruhánk tönkremegy. Jó hír, hogy ha a takarékos szárítás úgy kívánja, kombinálhatjuk is akár a legkülönbözőbb típusú anyagokat. A nagyobb méretű textileket, mint például a függönyök vagy ágyneműk, érdemes külön szárítani. Így hatékonyabb lesz a gép működése.

A szárítógép figyelmeztető jelzései

Ne csak a ruháink élettartamát tartsuk szem előtt, hanem a szárítógépünkét is. A gépbe helyezett mosott ruhákból származó nedvességet a szárítógép egy tartályba gyűjti. Ezt a tartályt rendszeresen ki kell ürítenünk, amelyre a szárítógép figyelmeztet is minket. Ha a fali csatlakozás lehetővé teszi, a kondenzvíztartályt a vízhálózatra köthetjük. Így az ürítéssel nem kell foglalkoznunk.

A szárítógép jelzi továbbá, ha az ajtószűrő megtelt. A hatékony működés érdekében ezt is rendszeresen tisztítsuk meg, csakúgy, mint a kondenzátor előtt elhelyezkedő alsó szűrőt. A készülékeink figyelmeztetéseit minden esetben kövessük, így hozzájárulhatunk hosszú távú, hibátlan működésükhöz. 

Legyen szó bármelyik elektronikai cikkünkről, érdemes mindig kéznél tartani a használati útmutatót. Ezek a kézikönyvek tartalmazzák a különböző piktogramok jelentését, a hibajelzések megoldásait.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére