Ígéretekből nincs hiány

• 2020. február 21., péntek •
Gazdaságfejlesztő konferenciát szervezett Szombathely, ahol Nemény András a térség meghatározó cégeire próbált hatást gyakorolni.
Ígéretekből nincs hiány

A vasi megyeszékhely szocialista polgármestere az esemény megnyitásaként Szombathely 2020-as költségvetési tervezetét - amit múlt héten sajtótájékoztatón is bemutatott a média képviselői előtt - tárta a meghívott vendégek elé. Felidézte a civil egyesületi bőrbe bújtatott ellenzéki pártok szövetségének tavalyi választási programját. Mint mondta, ez nem pártpolitikai, sokkal inkább egy várospolitikai program volt, benne egy minőségi élet - tisztább, zöldebb, élhetőbb lakókörnyezetek - és a nyitott kapuk ígéretével. Külön kihangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben kétszer is egyeztetett a város országgyűlési képviselőjével és Hende Csaba biztosította Nemény Andrást, hogy a közös célok eléréséhez minden segítséget megad. A polgármester tájékoztatott arról is, hogy több állami- és városvezetővel tárgyalt már és elmondása szerint számos partnerségi kapcsolat van kialakulóban.  

"Nincs Vas megye Szombathely nélkül, ahogy Szombathely sincs Vas megye nélkül" - kezdte előadását Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke, aki az elmúlt évek fejlesztéseiről beszélt. A többi közt beszélt az iparterületek fejlesztéséről, ennek keretében 6 darab pályázat nyert támogatást összesen 2,1 milliárd forint értékben. A turizmus területén 2,5 milliárd forint összértékű fejlesztés valósult meg. Elkészült a Torony - Dozmat bekötőút, és jelenleg is folyamatban van a megyei alsórendű közutak közül a Körmend -Harasztifalu - Nagykölked és a Tormásliget - Csepreg szakasz korszerűsítése. Bölcsőde- és óvodafejlesztésekre 1,85 milliárd forint jutott.

A rendezvényen szó esett még többek között az autóipari tendenciákról, a várható hatásokról, a faipari környezetről, az ezzel összefüggő kihívásokról és a helyi gazdasági életben betöltött szerepéről. A meghívottak hallhattak intelligens információ-technológiai és biztonság-technikai megoldásokról, valamint az aktuális munkaerőpiaci folyamatokról, és azok jellemzőiről. 

közösség

további frisss

lap tetejére