Igazi tél hóval, faggyal - ilyen lesz a folytatás

• 2021. január 17., vasárnap •
Az előrejelzés szerint vasárnap még eleinte nagyrészt borult idő várható, több helyütt hullhat némi hó, majd délutántól csökken a felhőzet és a csapadék esélye. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután +1 és -4, késő este -4 és -10 fok között várható.
Igazi tél hóval, faggyal - ilyen lesz a folytatás

Vasárnap napközben szerte az országban további időszakos havazásra, hózáporokra kell számítani, melyekből kisebb területen további lepel-3 cm friss hóréteg keletkezhet (lokálisan némileg ennél több is előfordulhat). A szelesebb, és friss hóval borított dunántúli tájakon hófúvásra van némi esély (leginkább a Bakony térségében). Estére jelentősen csökken a csapadékhajlam.

Vasárnap a naplementét követően gyorsan hűlni kezd a levegő, hétfő reggelig az északkeleti megyékben van lehetőség -15 fok alatti hőmérsékletekre, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet.

Hétfőn kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. A déli óráktól ott havazás, hószállingózás is lehet. Az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -15 fok között várható, de északkeleten néhol esetleg hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -6 fok között alakul.

Keddi kilátások: eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a délutáni óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, északon néhol havazás, havas eső kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között valószínű, de északkeleten néhol esetleg hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

forrás: met.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére