Időközi önkormányzati választásokat tartanak öt helyen

MTI • 2020. szeptember 13., vasárnap •
Öt településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást - köztük a vasi Egyházasrádócon -, ezek között több is van, amelyet a veszélyhelyzet miatt nem tudtak megtartani az eredetileg kiírt tavaszi időpontban.
Időközi önkormányzati választásokat tartanak öt helyen

A Vas megyei Egyházasrádócon azért van időközi választás, mert az eddigi polgármester májusban egészségi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. A posztért négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 1100-an szerepelnek.


A Nógrád megyei Vizsláson képviselő-testületet és polgármestert is választanak, miután a község képviselő-testülete június 25-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségre négyen pályáznak: hárman függetlenként indulnak, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A hat egyéni listás képviselő-testületi helyért 18-an indulnak, a választói névjegyzékben 1072-en vannak.
A Baranya megyei Alsószentmártonban azért van polgármester-választás, mert a község tavaly októberben megválasztott független polgármestere (akit felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek) februárban lemondott tisztségéről. Az időközi választáson négy független jelölt indul, az ormánsági településen 825-en szavazhatnak.
A Somogy megyei Istvándiban azért van időközi választás, mert a település korábbi polgármesterét márciusban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság a megválasztása előtt elkövetett bűncselekmény miatt, ezzel a tisztsége megszűnt. Ezúttal négy független jelölt verseng 374 választópolgár szavazatáért.
A Hajdú-Bihar megyei Hajdúszoboszlón a 8. számú egyéni választókerületben van képviselő-választás, miután a körzet tavaly októberben megválasztott képviselője januárban lemondott. A vasárnapi időközi választáson három jelölt indul: egy független, egy a Momentum Mozgalom, egy pedig a Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-MI Hajdúszoboszlóért jelöltjeként. A választói névjegyzékben 2597-en szerepelnek.


A helyi választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére